Her er verdens beste land

Finland troner øverst på Newsweeks liste over verdens beste land. Landet følges av Sveits og Sverige. Norge er på sjette plass. Foto: Mikko Paananen / Wikipedia.
Finland troner øverst på Newsweeks liste over verdens beste land. Landet følges av Sveits og Sverige. Norge er på sjette plass. Foto: Mikko Paananen / Wikipedia.

Newsweek har kåret verdens beste land og bo i, og Norge havner på 6. plass. En nabo i øst troner aller øverst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øverst på Newsweeks liste troner Finland, fulgt av Sveits og Sverige.


Bunnoteringen blant de hundre landene som er vurdert, går til det afrikanske landet Burkina Faso.

Det amerikanske uketidsskriftet har tatt for seg fem kategorier som de mener gir en indikator på høy levestand. Det er utdannelse, helse, livskvalitet, økonomisk konkurranseevne og det politisk miljøet.

Finland rangeres som «det beste lille landet, beste høye inntekt og beste utdanningsnivå» og «Finlands skoleelever nyter et avslappende og inkluderende læringsmiljø der sko er valgfritt, alle lærere har mastergrader og ekstrahjelp er standard».

Norge sies å ha «den høyeste livskvaliteten». Newsweek henviser blant annet til FNs levekårsundersøkelse, der Norge har kommet på topp fem år på rad.

Tidsskriftet konstaterer at små land klarer seg bedre enn store – grunnen til det er at det er lettere å få opp velstanden i hele landet.

Tar man bare utgangspunkt i de landene som har størst befolkning, ligger Japan høyest på lista over de hundre landene tidsskriftet har tatt for seg. Etter Japan følger USA og Tyskland.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Personvernpolicy