Skeid får ingenting av Moa-pengene

Moa vinker og går til Hannover, men hos Skeid ser man ingenting til pengene. Rettighetene på Moa solgte man til VIF i april i år. (Foto. Scanpix).
Moa vinker og går til Hannover, men hos Skeid ser man ingenting til pengene. Rettighetene på Moa solgte man til VIF i april i år. (Foto. Scanpix).

Solgte rettighetene på spissjuvelen i april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Moa gikk i dag fra Vålerenga til tyske Hannover 96 og etter det VG Nett erfarer så er prislappen på Eliteseriens toppscorer på et sted mellom 10-12 millioner kroner.

- Dyrt å være fattig

Men Skeid, Moas tidligere arbeidsgiver, får ingenting som en følge av overgangen.

- Nei, det gjør vi ikke. Vi solgte rettighetene til Vålerenga i april så det at Moa nå selges betyr ingenting for oss, sier styreleder i Skeid Fotball, Konrad Kuhlman til ABC Nyheter.

Kuhlman vil ikke si noe om hvor mye penger Skeid taper på at man i april valgte å selge rettighetene på landslagsspissen.

Les også: Moa til Hannover

Men han går langt i å antyde at man sitter igjen med en betydelig mindre andel nå enn om man hadde valgt å ikke si fra seg rettighetene på den ferske Bundesliga-sproffen.

- For å si det sånn så er det dyrt å være fattig, sier han til ABC Nyheter.

Han understreker at man ikke angrer for salget av rettighetene - på Torshov hadde man ikke noe valg.

- Det er en kjent sak at vi var, og fortsatt er, i en alvorlig økonomisk situasjon. Hadde vi ikke tatt de grepene i våres, som å selge rettighetene på tidligere Skeid-spillere, ville ikke klubben eksistert i dag, fortsetter Kuhlman.

I tillegg til å selge spillerrettigheter gjennomgikk Skeid en gjeldssanering samt at man reduserte kostnadene på 70 prosent.

Les også: Selger egne rettigheter

Ikke noe valg

Kuhlman gleder seg på vegne av Moa og mener dette er nok et bevis på at Skeid gjør et godt arbeid i de yngre avdelingene.

- Det er utrolig morsomt at nok en Skeid-spiller drar utenlands. Det betyr at vi gjør mye riktig. Det vi nå skal passe på er at alle spillere som er i Skeid har kontrakter som gjør at vi kan nyte godt av dem dersom de går utenlands ved en senere anledning.

Personvernpolicy