– Moren til savnede jenter vil møte politiet

To søstre på 13 og 14 år ble bortført fra sitt hjem på Olstad natt til mandag. De to jentene ble bortført fra farens hjem etter at flere personer tok seg inn i huset. Jentene kan være hos moren, som sier hun vil møte politiet. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
To søstre på 13 og 14 år ble bortført fra sitt hjem på Olstad natt til mandag. De to jentene ble bortført fra farens hjem etter at flere personer tok seg inn i huset. Jentene kan være hos moren, som sier hun vil møte politiet. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Det er fortsatt uvisst hvor de to jentene som forsvant fra sin fars hjem i Åmli befinner seg. Moren vil tirsdag ta kontakt med politiet, ifølge advokaten hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken Agder eller Vestfold politidistrikt hadde tirsdag formiddag anelse om hvor jentene oppholder seg. – Det er ikke noe nytt i saken, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt til NTB.

Moren til jentene på 13 og 14 år har til flere medier opplyst at jentene har det bra, og at de er hos henne på et hemmelig sted.

Vil møte politiet

Kvinnen har avtalt å møte politiet og barnevernstjenesten i Vestfold tirsdag, opplyser kvinnens advokat, Skalpe Bjørnli, til Fædrelandsvennen s nettutgave. Til VG sier kvinnen at hun vil overlate saken til rettsvesenet, og at hun er sikker på at hun vil få fortsatt omsorg for jentene.

Les også: – Bortført av sine egne brødre

Sju personer er siktet etter at jentene ble tatt med fra sin fars hjem i Åmli natt til mandag. Konflikt om hvem av foreldrene som skal ha den daglige omsorgen for jentene, skal være bakgrunnen for bortføringen.

Moren er ikke blant de siktede, men politiadvokat Håvard Ryengen sier at de vil vurdere hennes status.

– Ikke kidnapping

Moren mener det ikke er snakk om kidnapping, siden hun har den daglige omsorgen for døtrene. Hun sier jentene skulle ha kommet tilbake til henne for tre dager siden etter å ha tilbrakt sommerferien hos sin far.

Ifølge advokat Bjørnli er ikke moren bekymret for en eventuell siktelse.

– Det tror jeg ikke hun frykter. Moren har den daglige omsorg for barna, sier advokaten. Hun mener jentene ikke kommer til å returnere til faren.

De sju som er pågrepet er siktet for ulovlig inntrengning, ulovlig tvangsbruk, vold under særdeles skjerpende omstendigheter og bortføring, eller medvirkning til dette. De ble avhørt mandag ettermiddag og kveld. To av de siktede er brødre av jentene, mens de andre er familiemedlemmer og venner. (©NTB)

Personvernpolicy