Politiet tror levninger kan tilhøre gjestearbeider

Politiet sperret søndag av stedet ved Hagatjern i Nedre Eiker der det dagen før ble funnet levninger av et menneske. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Politiet sperret søndag av stedet ved Hagatjern i Nedre Eiker der det dagen før ble funnet levninger av et menneske. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Politiet i Buskerud tror at knoklene som i helgen ble funnet i Nedre Eiker, kan tilhøre en ukjent polsk gjestearbeider.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tre-fire år siden holdt et stort antall polske gjestearbeidere til på parkeringsplassen like ved funnstedet ved Hagatjern i Nedre Eiker. Lensmann Torill Sorte bekrefter overfor VG at ett av sporene i etterforskningen er om avdøde kan være polsk.

Les også: Levningene i Nedre Eiker tilhører en mann

– Frykten er at en utenlandsk statsborger ble tatt av dage her i Mjøndalen. I verste fall er det en person som har kommet ulovlig til Norge, og som vi ikke har kontroll på. I så fall kan det ta tid å få svar, sier hun.

Under 40 år

Hun erkjenner at politiet hittil ikke har spor som kan peke ut gjerningsmann eller offer.

Politiet vurderer å be Interpol sjekke DNA og tannstatus fra levningene i internasjonale registre.

Den foreløpige rapporten fra Rettsmedisinsk institutt ble lagt fram mandag. Den viser at mannen som ble funnet nedgravd, var under 40 år og mellom 170 og 180 centimeter høy.

Han kan ha ligget nedgravd i terrenget i høyst ti år.

Mange meldt savnet

Per i dag er det 78 aktive savnetmeldinger på menn mellom 20 og 40 år i Norge. Søndre Buskerud politidistrikt har tre savnede menn på samme alder med liket. Lensmannen utelukker ikke at den savndene kan være en som forsvant på danskebåten.

Les også: Fant nedgravde levninger

– Det er mange som er meldt savnet i Norge i denne aldersgruppen. Vi kan bli nødt til å gå gjennom alle sakene, sier Sorte.

Funnstedet ligger ved den idylliske badeplassen Hagatjern. Levningene ble funnet i et tett skogsområde, cirka 40 meter fra badeplassen.


(©NTB)

Personvernpolicy