Pangåpning for United

DAGENS MENN: Paul Scholes leverte en fantastisk kamp da Manchester United slo Newcastle 3-0 i sin første ligakamp for sesongen. Mens Ryan Giggs scoret - for 21. sesong på rad. Foto: AP

Scholes var fantastisk, Giggs skrev historie. - De to har noe helt spesielt, sier Sir Alex Ferguson.

Premier League, første runde:

Manchester U. – Newcastle 3-0 (1-0). M: Dimitar Berbatov (33), Darren Fletcher (41), Ryan Giggs (85). T: 75.221

Spilt søndag:

Liverpool – Arsenal 1-0 (0-0). L: David Ngog (46). A: José Reina (selvmål 90). T: 44.722. Rødt kort: Joe Cole (45), Liverpool, Laurent Koscielny (90), Arsenal.

Spilt lørdag:

Aston Villa – West Ham 3-0 (2-0). A: Stewart Downing (15), Stilian Petrov (40), James Milner (66). T: 36.604.

John Carew spilte hele kampen for Aston Villa.

Blackburn – Everton 1-0 (1-0). B: Nikola Kalinic (14). T: 25.869.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Bolton – Fulham 0-0. T: 20.352.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, Bjørn Helge Riise var ubenyttet reserve.

Chelsea – West Bromwich 6-0 (2-0). C: Florent Malouda (6, 90), Didier Drogba (45, 55, 68), Frank Lampard (63) T: 41.589.

Sunderland – Birmingham 2-2 (1-0). S: Stephen Carr (selvmål 56), Darren Bent (str. 24). B: Scott Dann (77), Liam Ridgewell (88). T: 38.390. Rødt kort: Lee Cattermole (44), Sunderland.

Tottenham – Manchester C. 0-0. T: 35.928.

Wigan – Blackpool 0-4 (0-3). B: Gary Taylor-Fletcher (16), Marlon Harewood (38, 43), Alex Baptiste (75). T: 16.152.

Wolverhampton – Stoke 2-1 (2-0). W: David Jones (37), Steven Fletcher (39). S: Abdoulaye Faye (55). T: 27.850.

(NTB)

(ABC Nyheter): Manchester United–Newcastle 3–0.

Chelsea rettet pistolen mot Manchester United-hodene allerede i sin åpningskamp i Premier League, med 6-0 mot fjorårets Championship-toer West Bromwich, men United brukte ikke mer enn to dager på å vifte den vekk.

Fjorårets Championship-vinner Newcastle holdt stand i en drøy halvtime på Old Trafford, men ble deretter ikke mer enn togskinner for Sir Alex Fergusons lokomotiv.

Wayne Rooney endte ikke måltørken som har vart siden mars, innbytter Javier Hernández scoret ikke i ligadebuten, Newcastle gikk opp i limingen og laget hadde mer å gå på.

Men United imponerte tidvis med flott angrepsfotball, Dimitar Berbatov kom på scoringslisten, Paul Scholes var banens suverene ener med to målgivende pasninger - og Ryan Giggs skrev historie.

Det var ingen grunn til å be om mer.

- Tre poeng er alltid viktig i åpningen. Vi kontrollerte mesteparten av kampen, pasningsspillet var tidvis godt, og det var en stødig prestasjon, sier Sir Alex Ferguson, mens dagens store navn, Scholes, var klassisk nøktern:

- Det viktigste var å vinne, og vi klarte det. Vi kunne scoret flere, men 3-0 er en god start på sesongen.

Berbatov i gang

Det sies at mål endrer kamper, og Andy Carroll kunne definitivt bidratt med sitt da ti minutter var spilt.

Newcastle-spissen narret Nemanja Vidic etter en corner fra Joey Barton, og fikk heade fritt fra glitrende posisjon, men bommet svakt på mål.

Gjestene holdt et malende United på avstand i innledningen, men ble spilt lavere og lavere og mistet den defensive kontrollen.

Rooney avfyrte et varselskudd etter en halvtime.

Tre minutter senere satt sesongens første United-ligamål.

Antonio Valencia stjal ballen fra uoppmerksomme Jonás Gutierréz, og John O’Shea slo på direkten til Scholes.

Midtbanegeniet trillet fri Berbatov på skrått hold, og bulgareren banket ballen lavt i lengste hjørne.

Skulle Ferguson valgt seg én målscorer, ville trolig Berbatov stått høyt på listen.

Nå er mannen som aldri har overbevist i rødt drakt, i gang med målproduksjonen som også inkluderer en kremlobb i forrige helgs Community Shield-seier over Chelsea.

Scholes briljerte

Scoringen sementerte United-overtaket, kombinasjonsspillet ga publikum flere flotte øyeblikk – og etter 41 minutter fikk de 2-0.

En sprudlende Nani trillet ballen mellom to Newcastle-forsvarere til Patrice Evra, som banket ballen lavt inn foran mål.

Rooney fikk ikke kontroll, den gikk til Darren Fletcher.

Midtbanemannen vendte av Fabricio Collocini og scoret enkelt fra fem meter.

Annen omgang var en oppvisning i hva England gikk glipp av da Paul Scholes takket nei til VM-spill.

Scholes svingte taktstokken for United, med et pasningsspill så godt som noensinne.

- Han viste også i forrige uke (banens beste mot Chelsea) at han ikke har mistet noe, og han har fortsatt appetitt på å spille. Rutinen hans er viktig, akkurat som med Ryan Giggs – det er to helt spesielle spillere, skryter Sir Alex Ferguson.

Spørsmålet om hvor lenge Scholes kan holde på, var uunngåelig.

35-åringen konstaterer at det er en fordel at han ikke spiller på landslaget, og at han holder på så lenge han holder mål.

- Man trenger noen pauser. Det gjør deg skarpere. Jeg har ikke satt noen dato for når jeg gir meg, jeg fortsetter så lenge jeg presterer godt. Nå nyter jeg fotballen, og det er en fryd å spille med så flotte spillere.

Historisk Giggs

Kampens flotteste angrep ble puslet sammen etter 54 minutter: Berbatov fant Scholes, Scholes fant Rooney, Rooney spilte fri Berbatov – og Berbatov misset alene med Steve Harper.

Berbatov hadde mer kunst på lager, åtte minutter før slutt fikk han ballen fra Evra foran mål og narret en forsvarer med en tunnel, men avslutningen sto ikke i stil.

Så kom 3-0 og kveldens peneste øyeblikk.

Dager etter at de gamle spørsmålene rundt Uniteds veteraner er blitt reist igjen, viste de – igjen – at de ikke spiller av veldedighetsgrunner.

Scholes slo en perfekt crosser til innbytter Ryan Giggs, som klinket til på volley.

Ballen fløt i lengste hjørne, og Giggs skrev historie med scoring for 21. Premier League-sesong på rad.

Den eneste som har gjort noe tilsvarende i hjemlig liga, er Roar Strand.