Siktet feil mann for fire drap

Etterforskere på åstedet der fire mennesker ble skutt og drept natt til lørdag. Foto: Scanpix.
Etterforskere på åstedet der fire mennesker ble skutt og drept natt til lørdag. Foto: Scanpix.

25-åring arrestert og siktet for fire drap – så fant etterforskere videoopptak av drapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire mennesker ble skutt og drept i Buffalo, New York lørdag morgen. Eierne av City Grill hadde akkurat stengt utestedet fordi det hadde vært bråk. Da gjestene forlot restauranten begynte en mann å skyte. Til sammen ble åtte mennesker truffet av kulene. Fire av dem døde, melder AP.

Anklaget for firedobbelt drap

For Keith Johnson (25) ble det starten på et lite mareritt som varte helt til søndag ettermiddag.

Johnson var løslatt på prøve etter å ha blitt dømt til to års fengsel etter et overfall. Han var invitert av en venn til City Grill fredag kveld. Flere vitner anklaget ham for å være skytteren, og senere lørdag ble han pågrepet av politiet og siktet for fire tilfeller av drap.

Søndag forandret alt seg. Da førte aktor Frank A. Sedita III fengslingssaken for en dommer i Erie County, og aktoren gjorde det klart at alle siktelsene ble frafalt.

- Jeg kommer ikke til å tiltale noen for firedobbelt drap når jeg ikke er sikker på at han gjorde det. Og jeg er ikke sikker på at han gjorde det, forklarte Sedita til dommer Patrick Carney.

Søker ukjent gjeningsmann

Etter pågripelsen undersøkte nemlig politiet en rekke overvåkningskameraer i området rundt åstedet, og der kunne man se at gjerningsmannen ikke hadde samme høyde, kroppsbygning, rase eller klær som Johnson. Det var også flere vitner som frikjente den ulykksalige 25-åringen.

Selv etter at alle tiltalepunktene ble trukket tilbake forsvarte politisjef Daniel Derenda at de hadde gått til pågripelse og siktelse av Johnson.

- Vi agerte på den informasjonen vi hadde. Hvis vi hadde hatt den samme informasjonen i dag, så hadde vi gjort akkurat det samme. Samtidig har vi gjort alt som sto i vår makt for å rette på situasjonen etter at vi fikk ny informasjon, sier Derenda.

Andre vitner hadde nemlig identifisert Johnson ved navn, og et vitne plukket ham ut på bilder. Johnson hadde også forklart seg uklart om hendelsesforløpet og da man ransaket huset hans fant man klær med blod på.

Fortsatt fengslet

25-åringen er fortsatt ikke sluppet fri fra fengsel, selv om tiltalen om drap har blitt frafalt. Det er nemlig et brudd på vilkårene for prøveløslatelsen hans å oppholde seg på en bar, og han kan dermed ryke inn i fengsel igjen for den tidligere dommen hans.

Politiet har nå startet etterforskningen på nytt, og man håper at andre vitner kan komme fram med informasjon om personene som ble fanget på videokameraene. Ifølge politisjef Derenda var det omtrent 100 mennesker på åstedet da politiet kom til stedet.

Personvernpolicy