Nye opplysninger om Nygaard-attentat

Nye opplysninger kan gi politiet nye spor i jakten på de som sto bak attentatet på forlagssjef William Nygaard i 1993. (Foto: Scanpix)
Nye opplysninger kan gi politiet nye spor i jakten på de som sto bak attentatet på forlagssjef William Nygaard i 1993. (Foto: Scanpix)

Seksten år etter attentatet på William Nygaard kommer dokumentarjournalist Odd Isungset med opplysninger som kan bidra til å identifisere gjerningsmennene, hevder forlaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av september kommer tidligere Dokument2-sjef og nylig avgått PFU-leder Odd Isungset med boka «Hvem skjøt William Nygaard?».

Forbindelse mellom attentat og fatwa

Ifølge forlagssjef Richard Aarø i Tiden forlag bringer «Hvem skjøt William Nygaard?» ny, oppsiktsvekkende informasjon om etterforskningen og er en nådeløs beretning om sviktende politiarbeid.

- I boka viser Isungset at det er en direkte forbindelse mellom fatwaen på Salman Rushdie og attentatet på William Nygaard. Opplysningene er nær ved å peke ut medvirkende til attentatet. Dette er en bok som kan hjelpe politiet til å komme nærmere en løsning, sa forlagssjef Aarø da Tiden forlag presenterte sin høstliste i Oslo mandag.

Taus forfatter

Selv ønsker ikke Odd Isungset foreløpig å si noe om boka.

- Jeg kan bekrefte at jeg har jobbet lenge med boka - og ja, jeg har funnet nye sentrale opplysninger om saken. Men utover det ønsker jeg ikke å si mer om innholdet i boka. Det får vi heller komme tilbake til når boka foreligger seinere i høst, sier Isungset.

Personvernpolicy