– Passasjerfly delt i tre under landing

Minst én person ble drept og 34 skadd da dette Boeing 737 falt i bakken etter å ha blitt truffet av lynet under landing på San Andres-øya i Colombia. Flyet brakk i tre deler. Foto: AP / Periodico El Isleno / Richard Garcia / Scanpix.
Minst én person ble drept og 34 skadd da dette Boeing 737 falt i bakken etter å ha blitt truffet av lynet under landing på San Andres-øya i Colombia. Flyet brakk i tre deler. Foto: AP / Periodico El Isleno / Richard Garcia / Scanpix.

Et passasjerfly har brukket i tre deler etter å ha blitt truffet av lynet i Colombia. Minst én person har mistet livet i ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerflyet av typen Boeing 737 falt i bakken etter å ha blitt truffet av lynet under landing på San Andres-øya i Colombia, melder CNN.

En kvinne døde av hjerteinfarkt, mens alle unntatt seks av de øvrige 127 personene som var om bord, ble skadd og kjørt til sykehus.

Flyet kom fra hovedstaden Bogotá, og skulle til San Andres, et populært feriemål.

De fleste av passasjerene er colombianere, men det var også amerikanere, tyskere og flere andre nasjonaliteter om bord. Heldigvis slapp de fleste med skrekken og mindre skader.

Alle som var om bord i flyet, fra det columbianske flyselskapet Aires, er fraktet til øyas to sykehus.

Sykehusene opplyser at alle de skadde er utenfor livsfare, men at tilstanden er alvorlig for fem av de skadde. Blant de seks som slapp helt uskadd fra ulykken, var det en gutt på halvannet år.

Flygeren bekrefter at flyet bare var 80 meter fra rullebanen på den karibiske øya San Andrés da det ble truffet av lynet natt til mandag, skriver avisa El Tiempo.

Flygeren mistet kontrollen over flyet, og det styrtet på rullebanen der det delte seg i tre.

– Flyet som var på vei fra Bogotá til San Andrés, var i ferd med å lande midt i en intens tordenstorm da et kraftig lyn førte til at flyet kom ut av kontroll rett foran rullebanen, sa oberst Gustavo Barrero i det colombianske luftforsvaret.

Takket være rask reaksjon fra mannskapet, brannmannskapene, politiet og taxisjåfører på flyplassen ble alle som var om bord i flyet, kjapt evakuert og brann ble hindret.

Vitner så lynet

Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent, og myndighetene foretrekker å vente med en konklusjon til etterforskningen er ferdig.

Men en rekke vitner forteller at det var et voldsomt tordenvær over flyplassen akkurat da flyet var i ferd med å lande.

En politipatrulje som befant seg på ringveien rundt øya like ved flyplassen, sa de hørte et voldsomt smell samtidig som de så lynet treffe flyet og etterlate det spredt utover rullebanen.

– Vi beklager dypt denne ulykken og sender våre beste ønsker til de pårørende, men samtidig takker vi Gud for at ikke konsekvensene ble enda mye alvorligere, sier guvernør Pedro Gallardo Forbes.

Personvernpolicy