Drapsvideo vist i retten

Artikkelen fortsetter under annonsen

23-åringen hevder han ved hjelp av mobiltelefonvideo ville dokumentere at ekssamboeren hadde vært sammen med andre. I stedet viste videoen hvordan han kvalte Marit Randsted Andreassen (20).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det 30 minutter lange opptaket ble avspilt i Asker og Bærum tingrett mandag. ”Du har revet livet mitt fra hverandre, Marit, du har tatt fra meg alt, er det første 23-åringen sier på opptaket som ble gjort i parets leilighet på Sem i Asker 20. februar i år.

Ifølge Dagbladet.no viser videobildet bare sengeklær mens 23-åringen angriper og kveler moren til sin egen baby. I retten forklarte tiltalte at han skal ha kvalt ekssamboeren i 20 minutter. Flere ganger slapp han taket, men da hun gispet etter luft, klemte han til igjen.

Overlagt drap

Det skal ha vært for å avklare samværsretten for den ni måneder gamle datteren, at 23-åringen fikk sin tidligere samboer til leiligheten i Sem. I retten kjemper han mot å bli dømt i henhold til tiltalen som lyder på overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

– Det er riktig at det første jeg sa til henne var at «Nå skal du dø», men jeg hadde ikke tenkt å gjøre det. Jeg ville bare true henne, forklarte 23-åringen i retten, ifølge VG Nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sa videre at det «klikket» for ham da hun skal ha fortalt at hun hadde sex med en annen da de hadde pause i forholdet.

Forklaringen i retten avviker fra det tiltalte har sagt i politiavhør. Her har han forklart at han på forhånd hadde vurdert om han skulle kvele henne, eller bruke kniv.

Var tilregnelig

Rettens sakkyndige har konkludert med at 23-åringen var tilregnelig da han drepte Marit Randsted Andreassen.

– Det er åpenbart at han skal ha en straff. Denne saken kommer i stor grad til å dreie seg om hva slags straff som er riktig og passende. Hovedspørsmålet blir om beslutningen om å ta livet hennes er tatt der og da. Det holder ikke at han har hatt det i tankene tidligere, sa forsvarer Trygve Staff under starten av rettssaken mandag. (©NTB)