Levningene i Nedre Eiker tilhører en mann

Levningene etter en mann på mellom 20 og 40 år ble lørdag funnet ved Hagatjern i Nedre Eiker. Politiet mener det dreier seg om en drapssak. Identiteten til den avdøde er ikke kjent. (Foto: Terje Bendiksby / Scanpix)
Levningene etter en mann på mellom 20 og 40 år ble lørdag funnet ved Hagatjern i Nedre Eiker. Politiet mener det dreier seg om en drapssak. Identiteten til den avdøde er ikke kjent. (Foto: Terje Bendiksby / Scanpix)

Levningene som lørdag ble funnet ved Hagatjern i Nedre Eiker i Buskerud, tilhører en mann på mellom 20 og 40 år. Levningene er høyst ti år gamle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne kom tilfeldigvis over restene av et nedgravd menneske i et skogholt ved Hagatjern lørdag.

Les mer: Fant nedgravde levninger

Levningene undersøkes på Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Mandag formiddag ble det klart at de tilhører en mann på mellom 20 og 40 år, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt.

Etter funnet lørdag gikk spekulasjonene raskt i retning av at det var den savnede firebarnsmoren Belur Sardar som var funnet.

– Foreløpige undersøkelser av levningene etter en person funnet ved Hagatjern i Nedre Eiker viser at det ikke er Belur Sardar som ble funnet nedgravd i terrenget. Etter all sannsynlighet er det levningene etter en mann, og alder er foreløpig anslått til under 40 år, opplyser politiet i en pressemelding.

Personen skal også ha vært mellom 170 og 180 centimeter høy.

Han kan ha ligget nedgravd i terrenget i inntil 10 år. Ifølge rapporten er det for tidlig å si noe om hva mannen kan ha blitt utsatt for.

Politiet har foreløpig ingen formening om hvem som er funnet eller hva som har skjedd. Men lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker er ikke i tvil om at det har funnet sted en kriminell handling, og opplyser at politiet ser på saken som en drapssak.

De tre som er meldt savnet i Søndre Buskerud politidistrikt, forsvant i 1994, 1995 og i 2007. En av dem er ifølge politiet ikke aktuell på grunn av stedet han skal ha forsvunnet fra.

Politiet har fått en del tips i saken, men vil gjerne ha flere.

– Politiet vil fortsatt søke for å finne identiteten til personen. Vi er avhengig av den for å komme noe nærmere et svar på hva han kan ha vært utsatt for, sier lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden