«Jarhead» er satt fri

Her løper familien ut i frihet etter å ha fått hjelp til å fjerne krukken fra hodet på den ene ungen. Foto: FWC.
Her løper familien ut i frihet etter å ha fått hjelp til å fjerne krukken fra hodet på den ene ungen. Foto: FWC.

Den lille bjørnen med en krukke på hodet er nå satt fri etter å ha blitt reddet fra sultedøden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tok ti dager før biologene fra Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC) klarte å fange den lille svartbjørnen som da var dager unna en sikker død. Men nå er han og den lille familien satt fri - uten krukke.

Observert av lokalbefolkningen

Moren med barna i FWCs varetekt. Moren med barna i FWCs varetekt.

Den seks måneder gamle bjørneungen, dens to søsken og moren har vært faste kunder hos to usikrede søppelkontainere i et tettsted ved siden av et stort friområde i Florida. Det var sent i juli at FWC fikk den første bekymrede henvendelsen angående en liten bjørneunge med en gjennomsiktig plastkrukke på hodet.

Krukken, som ga bjørneungen kallenavnet «Jarhead», gjorde det også nærmest umulig for ungen å spise og drikke. «Jar» kan bety krukke eller boks og «Jarhead» brukes vanligvis som et kallenavn på soldatene fra US Marines på grunn av sin spesielle hårklipp.

- En sikker død

Det å sette hodet fast i søppel er noe av det verste som kan skje med ville dyr. Uten hjelp ville den lille møtt en sikker død.

Men etter dager med tips og hjelp fra lokalbefolkningen hadde biologene ennå ikke fanget familien.

- Det var rett og slett lettere sagt enn gjort, sier FWC-ansatt Mike Orlando.

- Befolkningen var utrolig flinke til å ringe oss når de så bjørnene, men det virket som vi alltid var 20 minutter for sent ute.

- Holdt på å gi opp

Men etter åtte dager, og like før FWC-gruppen hadde gitt opp, fikk de et tips som førte til at de fikk bedøvet og fanget moren og til slutt også ungene.

Dermed fikk de fjernet krukken fra hodet på den lille bjørnen og familien ble nylig satt fri i et litt mindre befolkningstett område.

- FWC har ikke fått noen nye rapporter om den lille familien, og det er gode nyheter, skriver de på sin nettside.

Slik så det ut da «Jarhead» sprang rundt med krukken på hodet.Slik så det ut da «Jarhead» sprang rundt med krukken på hodet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden