Fikk revansj, Follo til semi'n

Follo er klar for semifinalen i NM etter 3-1 over Sogndal søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix.
Follo er klar for semifinalen i NM etter 3-1 over Sogndal søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix.

Follo er klar for sin første semifinale i NM etter 3-1-seier over divisjonskollega Sogndal. Helten heter Eirik Markegård.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri før har Follo vært i en semifinale i NM. Nærmest var de i 2006 da det ble exit i kvartfinalen mot Sandefjord.

– Vi brøt noen barrierer som er helt sinnssyke her i dag, og jeg må innrømme at tanken på en finale smaker godt, sa Follo-trener Hans Erik Eriksen til NRK.

For søndag var det historiske avansementet et faktum da laget vendte 0-1 til avansement i hjemmekampen mot serieleder Sogndal.

Den store helten var Eirik Markegård. Spissen har en egen evne til å irritere Sogndal.

Fikk revansj

18. juli holdt han på å snu seriekampen mot Sogndal i saftbygda på egen hånd da han scoret 2-1, 4-2 og 4-3, før han bommet på straffe minuttet før full tid.

Søndag fikk han revansj for straffemissen da han ble tomålsscorer og sendte den lille klubben til semifinale og kampen om billett til Ullevaal.

– Det er et eller annet rart med meg og Sogndal. Jeg har ikke startet en eneste kamp mot dem uten å score. Det er nok min favorittmotstander. Skulle ønske vi hadde spilt mot dem i hver eneste kamp, sa Markegård til NRK.

Men det så mørkt ut for Follo etter første omgang. For det var topplaget i 1. divisjon som styrte det meste på Ski stadion, mot laget som kjemper for eksistensen i samme divisjon. Og det var helt fortjent at Espen Olsen satte inn 1-0 etter 15 minutter. Olsen forsvant ut med det som så ut som en strekk et kvarter ut i annen omgang, og lagkameratene hans haltet også.

Kontraster

– Vi burde helt klart ha avgjort dette til vår fordel, og jeg er overrasket over at vi ikke klarte det fordi vi hadde så mange gode sjanser. Nå kan vi i hver fall konsentrere oss om en én ting, sa Sogndals trener Harald Aabrekk om laget som ligger på opprykksplass.

Vestlendingene så ut til å styre inn kampen til sin fordel, men fikk store problemer utover i annen omgang. Og med 20 minutter igjen av kampen fikk de svi da backen Jens Skogmo banket inn utligningen fra 20 meter etter pingpong foran Piotr Leciejewski i Sogndal-målet.

Så var det duket for Markegårds revansj. Fem minutter etter 1-1 eksploderte Ski stadion i jubel da den tidligere Sandefjord- og Stabæk-spissen plukket opp en frekk flikk av Alexander Ruud Tveter og sendte ballen i nettaket. Langt enklere fikk han lov til å sette spikeren i Sogndals NM-kiste på overtid da han i tomt mål trillet inn 3-1.

Hverdagen for Follo-spillerne er merkelig. Semifinalen i NM venter, men samtidig en kamp for å overleve på nivå to. Søndag vant nemlig både Mjøndalen og Moss sine kamper, noe som betyr at cupaskeladden ligger på direkte nedrykksplass. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden