28-åring skal ha blitt grovt mishandlet

Etterforskere fra Stavanger undersøker huset hvor en 28 a°r gammel mann ble funnet død fredag formiddag. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
Etterforskere fra Stavanger undersøker huset hvor en 28 a°r gammel mann ble funnet død fredag formiddag. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

28-åringen som fredag ble funnet død i Stavanger skal ha blitt grovt mishandlet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Arvid Sjødin, forsvarer for en av de siktede kvinnene, sier til NRK at 28-åringen skal ha vært utsatt for mishandling før han døde.

– Slik jeg forstår det er dødsårsaken mishandling. Skadene skal ha blitt påført av andre, sier Sjødin.

Mannen ble funnet fredag formiddag av ambulansepersonell i en leilighet i bydelen Kampen nordvest i Stavanger. Fem personer som befant seg i leiligheten, er siktet for legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette. Alle de fem er avhørt, og det vil bli foretatt flere avhør i løpet av helgen, opplyser politiadvokat Erik W. Rand i Rogaland politidistrikt.

Ifølge NRK nekter alle fem straffskyld.

Les også: Fem siktet etter dødsfall

Barnevernet

De siktede er to menn i 20-årene, to kvinner på samme alder og ei 15 år gammel jente. Den 15 år gamle jenta blir tatt hånd om av barnevernet, og skal ikke ha sittet i politiarrest.

Ifølge jentas forsvarer, advokat Hanne Haugland, stiller hun seg uforstående til siktelsen.

– Hun stiller seg uforstående til siktelsen og nekter straffskyld. Hun har blitt avhørt av politiet to ganger og forklart seg om hva som skjedde i leiligheten. Jeg vil foreløpig ikke kommentere innholdet i hennes forklaringer, sier Haugland til NTB.

Den eldste av kvinnene er gravid og vil motsette seg varetektsfengsling, opplyser hennes forsvarer Odd Rune Torstrup til NRK.

– Jeg vil ikke gå i detaljer, men etter min mening har hun en helt perifer rolle. Jeg kommer til å motsette meg politiets ønske om å varetektsfengsle henne. Bakgrunnen for det er at jeg vil at domstolen skal undergi hennes omstendigheter en grundig kontroll, sier Torstrup.

Bodde sammen

Ifølge Stavanger Aftenblad bodde den avdøde 28-åringen sammen med to av de siktede, en 26 år gammel mann og hans kjæreste.

Ifølge kilder avisa har vært i kontakt med, var avdøde på jakt etter et eget sted å bo. Men for øyeblikket bodde han sammen med paret som er siktet i saken. De tre andre siktede var på besøk i leiligheten.

Politiet vil ikke si noe om hvorvidt de siktede tilhører et spesielt miljø eller om de er kjent av politiet fra før.

Avventer obduksjon

Meldingen om dødsfallet kom like før klokken 12 fredag. Det var ambulansesjåførene som varslet politiet etter at de kom til leiligheten. Politiets mistanke ble vakt da de så skadene på den døde, som tydet på at han var blitt utsatt for vold.

– Det er gjennomført rettsmedisinsk undersøkelse av avdøde, og foreløpig rapport antas å foreligge over helgen, sier politiadvokat Erik W. Rand.

Politiet har foretatt åstedsundersøkelser, rundspørringer i nabolaget og avhørt vitner. Det er foreløpig ikke kjent hva som er kommet ut av dette arbeidet.

Rand sier at politiet i løpet av søndag vil ta stilling til varetektsfengsling av de siktede.

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden