Tilstår å ha drept sin kone i Egersund

En 30 år gammel mann er siktet for å ha drept sin 19 år gamle kone i dette huset i Egersund. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
En 30 år gammel mann er siktet for å ha drept sin 19 år gamle kone i dette huset i Egersund. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Ektemannen til kvinnen som fredag ble funnet drept i Egersund, tilstår at han har tatt livet av henne, opplyser hans forsvarer Asbjørn Stokkeland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han sier at det er han og ingen andre som har tatt livet av henne, sier Stokkeland til NTB.

Hans klient satt lørdag i lange avhør.

– Han har gitt en uforbeholden tilståelse og har forklart i detalj det han husker av hva som har skjedd, sier forsvareren.

Politiinspektør Olav Veggeberg i Rogaland politidistrikt bekrefter at 30-åringen har tilstått å ha drept sin 19 år gamle kone med kniv. Mannen har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Turbulent

Politiet fikk klokken 15.10 fredag melding om at en kvinne var funnet død i et hus i Egersund sentrum. Politiet pågrep etter kort tid den 19 år gamle kvinnens 30 år gamle ektemann, og siktet ham fredag kveld for forsettlig drap. Både den drepte kvinnen og hennes ektemann er av burmesisk opprinnelse.

30-åringen har ifølge forsvareren forklart at han tok livet av sin kone tidlig om morgenen fredag.

– Han har forklart at forholdet skal ha vært turbulent før dette skjedde, sier Stokkeland.

Varetekt

Ekteparet hadde et lite barn sammen.

– Barnet er under ett år gammelt og er nå tatt hånd om av barnevernet i Egersund, sier Veggeberg til NTB.

Den 30 år gamle ektemannen hadde vært gift med den burmesiske kvinnen i ett år. Ekteparet var aktive i Egersund Chin Baptistmenighet.

– Vi er i sjokk alle sammen. Miljøet er ikke større enn at alle kjenner alle og ekteparet var en det av baptistmiljøet i Egersund. Dette er et miljø som lever tett sammen i glede og sorg, forteller Magnar Mæland, baptistpastor i Stavanger til Aftenbladet.no

30-åringen har samtykket i fire ukers varetektsfengsling, opplyser Stokkeland. Spørsmålet om varetekt blir ifølge politiet avgjort ved kontorforretning. (©NTB)

Les også:

Ektemann siktet for drap på 19-årig koneVis større kart

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden