Hart helt for City

JOE HART LANE: Tottenhams hjemmebane, White Hart Lane, fortjente en navneendring for ettermiddagen, etter en oppvisning av Manchester City-keeper Joe Hart. Foto: AFP
JOE HART LANE: Tottenhams hjemmebane, White Hart Lane, fortjente en navneendring for ettermiddagen, etter en oppvisning av Manchester City-keeper Joe Hart. Foto: AFP

Reddet poeng med glitrende keeperspill mot Tottenham i Premier League-åpningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Premier League, første serierunde:

Tottenham – Manchester C. 0-0. T: 35.928.

Aston Villa – West Ham 3-0 (2-0). A: Stewart Downing (15), Stilijan Petrov (40), James Milner (66). T: 36.604.

John Carew spilte hele kampen for Aston Villa.

Blackburn – Everton 1-0 (1-0). B: Nikola Kalinic (14). T: 25.869.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Wigan – Blackpool 0-4 (0-3). B: Gary Taylor-Fletcher (16), Marlon Harewood (38, 43), Alex Baptiste (75). T: 16.152.

Bolton – Fulham 0-0. T: 20.352.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, Bjørn Helge Riise var ubenyttet reserve.

Sunderland – Birmingham 2-2 (1-0). S: Stephen Carr (selvmål 56), Darren Bent (str. 24). B: Scott Dann (77), Liam Ridgewell (88). T: 38.390. Rødt kort: Lee Cattermole (44), Sunderland.

Wolverhampton – Stoke 2-1 (2-0). W: David Jones (37), Steven Fletcher (39). S: Abdoulaye Faye (55). T: 27.850.

Chelsea – West Bromwich 6-0 (2-0). C: Florent Malouda (6, 90), Didier Drogba (45, 55, 68), Frank Lampard (63) T: 41.589.

Spilles søndag: Liverpool – Arsenal.

Spilles mandag: Manchester U. – Newcastle.

(NTB)

(ABC Nyheter): Tottenham-Manchester City 0-0.

England-manager Fabio Capello har hatt flere grunner til å angre på at han vraket Joe Hart som førstekeeper under VM.

Da Capello overvar Premier League-premieren melom Tottenham og Manchester City på White Hart Lane i dag, fikk han noen nye.

Hart, som på utlån til Birmingham ble kåret til ligaens beste keeper i fjor, vant keeperduellen mot Shay Given og voktet Citys mål fra start.

Han svarte med å være banens gigant.

En rekke redninger av ypperste klasse reddet hardtsatsende City fra en skrekkstart, mot et Tottenham som kunne vunnet med mange mål.

- Jeg er ikke førstekeeper

- Han spilte til 10 på børsen, mente tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt i TV 2s studio.

- Det var bare en dag å nyte. Jeg elsker å spille fotball, og det var stort å være med på det, sier Hart til Sky Sports etter kampen.

Han utroper imidlertid ikke seg selv til førstekeeper, selv om mye tyder på at det blir tilfelle fremover, blant annet kan vrakingen få Given til å vurdere å skifte klubb.

- Han har vært en flott keeper i mange år. Nevner du navnet hans, gjenkjennes det over hele verden, så han kan gjøre som han vil, sier Hart.

Spurs storspilte og sløste

At ikke Spurs scoret før pause, var smått utrolig.

Med Gareth Bale som fremste drivkraft kjørte de over gjestene, og skapte en rekke store muligheter mot et defensivt svakt City, men Hart var i det umulige hjørnet.

Han reddet strålende langskudd fra Tom Huddlestone og Benoit Assou-Ekotto, og terroriserte Jermain Defoe.

Da veggen var utspilt, traff Bale stolpen.

Annen omgang var en langt mindre minneverdig affære. City skjerpet defensiven, og sjansene ble færre, men ikke færre enn at både Bale og Roman Pavljutsjenko meget vel kunne avgjort.

I stedet røvet et City med debutantene David Silva, Yaya Touré og Aleksandar Kolarov på banen fra start – men uten Mario Balotelli – med seg ett poeng tilbake til Eastlands.

- Det var vanskelig fordi vi møtte Tottenham. Og det er den første kampen for oss, og den annen disse spillerne har spilt sammen. Vi trenger tid, for vi har to-tre nye spillere, og har ikke spilt sammen i fem-seks kamper. Disse spillerne var sammen torsdag og i går. Det er vanskelig for oss, men vi har tid neste uke, og vi kan forbedre oss, sier City-manager Roberto Mancini.

Redknapp: - Vi var fantastiske

Tottenham-manager Harry Redknapp stilte seg i køen av Hart-gratulanter, men slo også på stortrommen i hyllesten av sitt eget lag.

- Slik vi spilte - intensiteten, pasningsspillet, måten vi presset dem på - kan jeg ikke be om mer. Vi var fantastiske.

- Det var vanskelig å holde trykket oppe i annen omgang, og de fikk mer ballkontakt enn de hadde før pause. De overfylte midtbanen litt, og hadde mange som søkte ballen. Det gjorde det vanskelig for oss, og et par av spillerne våre begynte å se slitne ut, sier Redknapp.

Ingen tvil om at intensjonen er å kjempe om Champions League-plass også i år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden