KONSERT: Lillebjørn Nilsen, Enga Scene, Middelalderparken, Øyafestivaløen – lørdag 14. august 2010

Store Lillebjørn

Lillebjørn Nilsen kom, sang og vant som førstemann ut på Øyafestivalens siste dag. Foto: Miriam Schjetlein
Lillebjørn Nilsen kom, sang og vant som førstemann ut på Øyafestivalens siste dag. Foto: Miriam Schjetlein

Det kunne umulig bli triveligere i Middelalderparken enn da Lillebjørn Nilsen åpnet Øyafestivalens aller siste dag for året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Det har etter hvert blitt en tradisjon at Øya inviterer folkekjære norske artister til å spille tidlig på avslutningsdagen i Middelalderparken. Tidligere har blant andre Knutsen & Ludvigsen stått for denne bragden med stor suksess.

Bookinggruppen på Øya har ikke hatt noen grunn til å bryte denne gode tradisjonen, og førstemann ut på den store scenen tidlig lørdag var hovedstadens egen store visesønn, Lilebjørn Nilsen.

Kom til dekket bord

Den anerkjente visesangeren kom til ferdig dekket bord; strålende sol og en forholdsvis stor folkemasse på plenen foran scenen da han gikk på allerede klokken ett på ettermiddagen

Kulissene kunne med andre ord knapt ha vært bedre da han, godt hjulpet av sitt eminente backingband, åpnet galant med «Bysommer», før han serverte den ene viseperlen etter den andre til store og små publikummeres store fornøyelse.

Selv om Lillebjørn Nilsen nok må tåle å høre at han selv har vært en tidlig inspirasjon for mange av dagens norske artister på Øyaprogrammet, blant annet gjennom mer eller mindre obligatoriske «Lillebjørns Gitarbok», understreket han at også han har sine inspirasjonskilder. Ikke at det er noe nytt, men dette understreket han til fulle ved å ære den nå 91 år gamle folkrockeren Pete Seeger med et eget hyllestparti, blant annet ved å spille hans norske versjoner av heltens gamle slagere, blant dem «Barn Av Regnbuen».

Beethoven-spesial

Å få Øya-publikummet til å nynne Beethoven i Middelalderparken skulle videre bli et annet høydepunkt for den folkekjære artisten på scenen under hans første Øya-konsert.

Utover å spille sine mange og fine viser, til dels til allsang fra tilhørerne på plenen foran scenen, ble Lillebjørn Nilsens konsert en perfekt og uvanlig trivelig åpning på Øyafestivalens aller siste dag for året.

Les mer om kultur i ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden