Brobryggerpris til Jagland og Jolie

Jagland og Jolie tildeles prisen «Brobygger 2010». Foto: Scanpix
Jagland og Jolie tildeles prisen «Brobygger 2010». Foto: Scanpix

Thorbjørn Jagland og Angelina Jolie er blant prisvinnerne som den norske 14. august-komiteen har plukket ut til å motta prisen «Brobygger 2010».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisen overrekkes hvert år til personer som gjør et verdifullt arbeid for brobygging mellom mennesker, religioner og kulturer; og som samtidig bidrar til å minske avstanden mellom mennesker med ulik bakgrunn i det norske samfunnet og verden for øvrig.

Prisvinnerne for 2010 er Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland, skuespiller og FNs goodwillambassadør Angelina Jolie, president i den pakistanske nasjonalforsamlingen Dr. Famida Mirza, imam Maulana Mehmoob Ur Rehman samt president Sven Mollekleiv og generalsekretær Børge Brende i Norges Røde Kors.

Prisen deles ut av 14. august-komiteen som blant annet arrangerer den pakistanske nasjonaldagen i Norge. Prisen overrekkes i september. I fjor var blant annet Alexander Rybak og president Barack Obama blant mottakerne.

Prisen må ikke forveksles med Brobyggerprisen som deles ut av Norske kirkeakademier. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden