Fem siktet etter dødsfall i Stavanger

Etterforskere fra Stavanger undersøker huset hvor en 28 år gammel mann ble funnet død fredag formiddag. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
Etterforskere fra Stavanger undersøker huset hvor en 28 år gammel mann ble funnet død fredag formiddag. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Politiet har pågrepet og siktet fem personer for legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette etter at en 28 år gammel mann fredag formiddag ble funnet død i Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen om dødsfallet kom like før klokken 12 fredag da mannen ble funnet i en leilighet i bydelen Kampen nordvest i Stavanger. Det var ambulansesjåførene som varslet politiet etter at de kom til leiligheten.

– Politiet rykket ut og pågrep de fem som nå er siktet, opplyser politiadvokat Erik W. Rand i Rogaland politidistrikt. De befant seg fortsatt i leiligheten da politiet kom.

Mindreårig jente

Rand sier til NTB at de pågrepne er to gutter i 20-årene, to kvinner på samme alder og ei jente som er i tenårene. Derfor er barnevernet koblet inn i saken for å ivareta jentas interesser.

De fem har alle fått oppnevnt forsvarer.

– Den døde er sendt til obduksjon og vi venter et foreløpig svar allerede lørdag, sier Rand.

Politiets mistanke ble vakt da de så skadene på den døde, som tydet på at han var blitt utsatt for vold.

– Hva slags vold som er utøvet vil forhåpentlig obduksjonen gi oss svar på, sier Rand.

Han understreker at siktelsen om legemsbeskadigelse er tatt ut på et meget tidlig tidspunkt i etterforskningen. Hvorvidt den vil bli skjerpet eller eventuelt frafalt vil den videre etterforskning avgjøre.

– Vår utfordring er i første omgang å finne ut hva som egentlig er skjedd i boligen, sier politiadvokaten.

Ekstra mannskap

Rand sier det er mobilisert ekstra mannskap til å ta seg av etterforskningen gjennom helgen. Det er uklart hva som har foregått i leiligheten, om det er andre som har vært der og hvorfor mannen i det hele tatt døde.

– Det er behov for mange avhør samtidig som den tekniske etterforskningen pågår for fullt. Vi har snakket med de siktede, men foreløpig er det uklart hva som er kommet ut av avhørene. I løpet av helgen regner politiet med å få et bedre bilde av det hele.

– Siden de fem ikke kan fremstilles for varetektsfengsling innenfor den vanlige tidsrammen har de fått oppnevnt forsvarere som kan bistå dem under avhørene, sier Rand. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden