De fire store er truet

I morgen starter Premier League, og de fire store er ikke lenger like dominante. (Foto: Scanpix)
I morgen starter Premier League, og de fire store er ikke lenger like dominante. (Foto: Scanpix)

Chelsea ble mester foran Manchester United og Arsenal, men Liverpool forsvant ut av topp fire. Ambisiøse lag som Tottenham og Manchester City gjør ting vanskelig for de «etablerte».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tottenham kjempet seg inn på fjerdeplassen og «stjal» mesterligaplassen, mens styrtrike Manchester City kom på plassen bak. Aston Villa kilte seg også inn foran Liverpool. Heller ikke Everton er å kimse av under David Moyes’ ledelse.

Det at topplagene har begynt å «rote» vekk poeng i stadig flere kamper gjør kampen om ligagullet enda mer spennende og intens.

– Ting forandret seg definitivt sist sesong. Det var en helt annen liga sammenlignet med det vi var vant til. Topp fire-lagene fikk det vanskelig og tapte poeng i kamper de ikke forventet å gjøre det i. Det er en indikasjon på framgangen til andre lag, og jeg tror det blir et skikkelig bikkjeslagsmål om de fire øverste plassene i år, sier United-manager Alex Ferguson.

Les om alle årets lag her.

Flere utfordrere

Han er selv ekstra sulten foran sesongen. Vinnerskallen håper å sikre seg sitt tolvte ligagull som manager på Old Trafford.

– Vi er alle klar over trusselen fra lag som Villa, Everton, Tottenham og Manchester City. De vil alle inn blant de fire beste, sier skotten.

Han får støtte fra Arsène Wenger. Arsenal-manageren tror på en heftig jakt om de fire plassene som gir mesterligaspill.

– Forandringen i fjor var at alle lag avga poeng. Det var den første sesongen noe slikt skjedde. Så det går mot en enda mer åpen sesong i år, sier Wenger.

– Du forventer at Manchester City, som har investert store pengesummer, vil være med som en utfordrer. Tottenham også, dersom de kan fortsette på det de gjorde i fjor. Aston Villa også. Du kan ha seks, sju lag fordi også Everton i mine øyne har en sterk stall, fortsetter franskmannen.

Regjerende mester Chelsea har slitt i sommer og er også noe skaderedusert.

– Jeg er ikke bekymret. Nå ser vi fram til mesterligaspill og å toppe ligaen, kontrer manager Carlo Ancelotti.

Tror på United

Flere av de norske landslagsprofilene er spent foran sesongen. Manchester United seiler opp som favoritt.

– Jeg tror det blir rødt eller blått. Manchester United eller Chelsea. Det er vanskelig å tippe blant de to, men at det blir ett av dem er jeg helt sikker på, sier kaptein Brede Hangeland.

– I år er jeg veldig usikker. Ingen vet hvor City står etter alle kjøpene. United så sterke ut i Community Shield, mens Arsenal også er i framgang. Jeg tror likevel United tar det, sier tidligere Liverpool-back John Arne Riise.

Lillebror Bjørn Helge Riise tror også på Old Trafford-jubel.

– United vinner. Jeg mener at de har en bedre tropp enn Chelsea og Arsenal. United vet at de har tapt ett år for Chelsea, og da kommer de normalt tilbake, sier Fulham-spilleren.

– Det blir tøft der oppe. Det står mellom United og Chelsea, kanskje også City som har handlet noen spillere. Likevel, jeg holder en liten knapp på United, sier Blackburns Morten Gamst Pedersen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden