KONSERT: LCD Soundsystem, Enga Scene, Middelalderparke, Øyafestivaløen – torsdag 12. august 2010

Heftig og begeistret

James Murphy og hans band gjorde sitt for at Øyafestivales andre dag ble en suksess. Foto: Miriam Schjetlein
James Murphy og hans band gjorde sitt for at Øyafestivales andre dag ble en suksess. Foto: Miriam Schjetlein

LCD Soundsystem gjorde Middelalderparken om til et diskotek.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Til tonene av 10CCs ballade-landeplage «I’m Not In Love» fra 1975 entret James Murphy og hans LCD Soundsystem Enga scene på slaget 19.35 – som annonsert – på Øyafestivalens andre dag.

Heftig

De heftige rytmene i New York-baserte LCD Soundsystems musikk er selve drivkraften i deres akk så velfungerende uttrykk. På scenen blir dette kanskje likevel ikke akkurat det samme som på plate, men Murphy og kompani evner å omdefinere Øyafestivalens største scene til et slags diskotek i skumringen. Dette selv om det fremdeles er lenge til solen går ned – noe Murphy selv påpeker er rart å måtte forholde seg til.

Til tross for den norske sommerkveldens fravær av mørke, som kunne gjort konserten til å bli ogsåp et visuelt skue, makter newyorkerne å trylole med sine alltid like smittende rytmer.

Gir seg

LCD Soundsystem har kun tre album bak seg, men har likevel bestemt seg for å legge lokk på en videre platekarriere. Noe som er ekstremt synd med tanke på hvor effektivt formelen deres fungerer. På plate som på scene.

Greia med LCD Soundsystem er kanskje likevel ikke tanken på at vi her snakker om et band av klassisk gammelt kaliber. Mengder av synther, samplinger og loops gjør sitt til at det fremdeles er et stykke igjen før vi kan sammenligne dem med et klassisk band. Men tross dette, makter bandet å levere sakene.

LCD Soundsystem har funnet sin hylle og leverer og serverer varene som de aldri skulole ha gjort noe annet. Og det hele fungerer. Som en kule.

Perlerad

På Enga Scene mekker bandet sammen et sett som gjør sitt til at publikum opplever å være på fest. Partyfaktoren er med andre ord ganske høy da LCD serverer den ene perlen etter den andre. «Daft Punk Is Playing At My House», «Losing My Edge», «Give It Up», «Disco Infiltration», «All My Friends», «Time To Get Away», «Drunk Girls» og «I Can Change». Alle er der. Og alle servers på sølvfat til et dansehungrig publikum som på ingen måte står stille og observerer begivenhetene på scenen rett foran dem.

LCD Soundsystem skal etter sigende skli inn i historiebøkene etter årets turné, noe som er synd med tanke på at vi fremdeles snakker om et relativt ferskt band som platedebuterte så sent som i 2005.

Et begrep

At dette blir det siste vi hører fra James Murphy og hans kumpaner er likevel neppe sannsynlig. LCD Soundsystem-navnet vil stå tilbake som et begrep som mange av samtidens- og fremstidens artister vil komme til å benytte seg av, både på produksjons- og remikssiden i årene som kommer.

LCD Soundsystem på plate er kanskje historie etter årets turné er tilbakelagt, men de blir likevel med oss videre langt inn i fremtiden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden