- For god for Brann

Erik Huseklepp juber for sin andre scoring mot Frankrike. Nå mener landslagskollega Bjørn Helge Riise at han er for god for den norske Eliteserien. (Foto: Scanpix).
Erik Huseklepp juber for sin andre scoring mot Frankrike. Nå mener landslagskollega Bjørn Helge Riise at han er for god for den norske Eliteserien. (Foto: Scanpix).

Bjørn Helge Riise mener Frankrike-«dødaren» Erik Huseklepp ikke blir i Brann lenge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(OSLO (ABC Nyheter): I går senket Branns Erik Huseklepp Frankrike så og si alene med sine to scoringer på Ullevaal.

Landslagskollega Bjørn Helge Riise mener den beskjedne spissen nå er altfor god for den norske Eliteserien og at han om kort tid befinner seg i en annen og større liga, enn den norske.

- Han er en fantastisk spiller og altfor god for Tippeligaen. Etter min mening så har ingenting i Brann å gjøre. Han er der nå, men det varer ikke lenge, sa Riise til ABC Nyheter etter oppgjøret i Oslo onsdag kveld.

- Jeg er overrasket over at han har vært der så lenge og at han fortsatt er der, la han så til.

Les også: - Få lag i verden hadde slått Frankrike

- Mye mer bevegelig

Riise var spilleren som la opp til Huseklepps andre scoring for kvelden, 2-1-målet etter 71 minutters spill. Fulham-proffen snappet ballen foran Real Madrid-stjernen Lassana Diarra og spilte Brann-spissen fri mot Ruffier i det franske målet. Ruffier ble enkelt utmanøvrert og Norge hadde snudd kampen etter at Hatem Ben Arfa like etter hvilen hadde sendt «Les Bleus» i føringen med 1-0.

Riise sier det er en fryd å spille med 25-åringen på topp.

- Nå spilte ikke John (Carew red. anm.), og vi skulle gjerne hatt ham med, men når Huseklepp er som i dag så blir savnet ikke så stort. Han er mye mer bevegelig enn Carew og truer i større grad bakrommet. Og så er han alltid bevegelig. Glimrende, sa Riise.

Les også: Drillo sa ikke så mye, han

- Min beste kamp

Huseklepp var en mann av få ord etter det han selv beskriver som sin beste landskamp.

- Det er utvilsomt min beste landskamp. To mål mot Frankrike, selv om de kanskje var noe redusert, er jeg mer enn fornøyd med, var Huseklepps dom i mixed zone sent onsdag kveld.

Les også: Slik spilte Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden