Slik spilte Norge

Det norske laget mot Frankrike onsdag kveld. (Foto: Scanpix).
Det norske laget mot Frankrike onsdag kveld. (Foto: Scanpix).

Slik spilte de norske gutta mot Frankrike på Ullevaal i kveldens privatkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (ABC Nyheter): Norge slo Frankrike 2-1 i kveldens treningskamp på Ullevaal i Oslo i det som var den siste kampen før alvoret starter – kvalifiseringskamp til EM-2012 i Polen/Ukraina. Motstander er Island på Sagaøya.

Stillingen til pause var 0-0, men Frankrike gikk tidlig i 2. omgang opp i ledelsen ved Hatem Ben Arfa. Men bare minutter etter den franske scoringen puttet Erik Huseklepp sin første for kvelden. Brann-spilleren ble den store helten da han også satte inn sin andre for kvelden etter 71. minutters spill.

Les også: - Få lag i verden hadde slått Frankrike

Slik spilte det norske laget:

1. Jon Knudsen 5
Sikker uten å bli satt på de helt store prøvene, unntaket var Remys heading i første omgang og et par langskudd etter hvilen. Ikke sjanseløs på Frankrikes 1-0-scoring, men kan heller ikke lastes for målet. Knudsen står mot Island 3. september.

2. Tom Høgli 5
Spiller for laget og gjør jobben på en grei måt. Ikke dårlig, men heller ikke strålende. Høgli har spilt seg til fast plass på høyrebacken, det kan ingen si noe på.

3. Kjetil Wæhler (ut 45. min) 6
Bryter og leser spillet godt. Trygg og sikker, nok en god landskamp av Danmark-proffen.

5. Brede Hangeland 6
Kapteinen leder nok en gang troppene på en bra måte. Posisjonerer seg smart og har flere presise oppspill.

6. John Arne Riise 6
Vil mye, men var ikke den John Arne Riise man innimellom ser på Ullevaal. Men er som vanlig fylt med innsats uten at det denne gangen gav noe særlig resultat. Men skal ha for kanoner fra distanse som fort kunne gitt flere mål på Ullevaal.

18. Erik Huseklepp BB 8
Viste ved begge scoringen at han er en avslutter av rang. Første: kontant og besluttsomt. Andre: Iskald og beregnende. Spilte seg stort opp som midtspiss i andre omgang og det er bare et spørsmål når faxen på Brann stadion blir varm i morgen. Kjøpekåte storklubber fikk en bekreftelse på det de har visst lenge – Huseklepp er en mann både for nåtiden og for fremtiden.

7. Bjørn Helge Riise (ut 87. min) 6
En ny god kamp av lille-Riise. Er som Henning Hauger, en litt vrien fyr å møte og er viktig for Drillo i et system som krever høy arbeidskapasitet. Assist på 2-1-scoringen til Norge.

8. Henning Hauger (ut 90. min) 5
Ryddegutt med stor R. Et uromoment og en ekkel motspiller. Løper, som de andre på midtbanen, mye. Har stort sett bare det defensive arbeidet i hodet, men gjør det til gjengjeld tilfredsstillende..

16. Christian Grindheim (ut 62. min): 5
Gode og lure pasninger, men preget ikke kampen nevneverdig den tiden han spilte.

11. Morten Gamst Pedersen 5
I Blackburn er han ofte god, på landslaget varierende. Det var han også denne gangen. Pluss for assist på målet – dødballene til Gamst er farlige, men utover det lite å trekke frem.

9. Mohammed Abdellaoue (ut 45. min) 6
God som oppspillspunkt og hele tiden giftig. Nær scoring ved et par anledninger. Moa kan sove godt i kveld, toppscoreren i Eliteserien befestet sin posisjon som norsk landslagsspiller.

Innbyttere:

4. Vadim Demidov (inn 45. min) 6
God den omgangen han spilte. Erstattet Wæhler på en utmerket måte og var sågar nær scoring på dødballer.

13. Espen Ruud (inn 45. min.) 5
OK i starten ev omgangen, men etter det nesten nesten usynlig. Gjorde ingen feil, men ei heller noe man kan klappe i hendene for. Fikk lite å jobbe med og blir eventuelt med til Island som backup - som vanlig.

17. Jan Gunnar Solli (inn 62. min) 3
Begynner å bli lenge siden Treungens mest kjente skikkelse stjal overskriftene etter en landskamp. Fikk vel en halvtime og huskes best for å få gult kort åtte minutter etter at han kom inn. Solli er nok i Bergen når "Ja, vi elsker" spilles på Island 3. september.

15. Per Ciljan Skjelbred (inn 87. min)
Spilte for lite til å bli vurdert.

14. Ruben Yttergård Jensen (inn 90. min)
Spilte for lite til å bli vurdert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden