Tre menn pågrepet etter brutale hjemmeran

Politiet i Follo pågrep onsdag ettermiddag tre menn som mistenkes for å stå bak to svært brutale ran hjemme hos eldre personer de siste dagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre mennene ble pågrepet onsdag i 17.30-tiden på en rasteplass i Ås kommune i Akershus, skriver Østlandets Blads nettutgave.

Mennene ble stanset i en tyskregistrert, mørk BMW.

– Vi ser helt klart paralleller i måten gjerningsmennene har lurt seg inn i boligen til de eldre på og i alderen til ofrene. Signalementet på gjerningsmennene er også det samme, sier kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Ba om vann til bilen

Det var onsdag like etter klokken 13 at den eldre kvinnen fikk varslet politiet i Asker og Bærum om at hun og mannen var blitt ranet og slått inne i sin egen bolig på Billingstad, noen få kilometer fra tettstedene Asker og Sandvika. Ranet skal ha skjedd i 12.30-tiden.

Ekteparet har forklart at de tre gjerningsmennene ringte på døra og ba om hjelp til å få vann til radiatoren i bilen. Etter at de var kommet inn i huset, ba de om å få låne toalettet. De spurte også etter penger.

Det var da ekteparet brutalt ble slått ned, den eksakt samme framgangsmåten som i mandagens brutale hjemmeran på Langhus i Ski. Her ble en 84 år gammel kvinne brutalt slått ned og fikk dunket hodet flere ganger i gulvet etter å ha lukket opp døren for noen som ringte på og ba om vann.

– Ekteparet på Billingstad ble slått i hode og ansikt av gjerningsmennene. Her er det utøvet grov vold, mannen har fått alvorlige skader. Kvinnen har vondt i kjeven, men er ellers i god form. Ekteparet ble sendt til legevakten for behandling, sier Bjørlo.

Ser på flere hendelser

Kriminalsjefen sier at ingen av gjerningsmennene forsøkte å skjule ansiktene sine under de brutale ranene.

Under etterforskningen av ranet på Billingstad vil politiet i Asker og Bærum også se nærmere på lignende brutale hjemmeran som strekker seg lenger tilbake i tid. Bare de siste dagene har det vært fire lignende hendelser i Oslo-området.

– Det er helt klart at vi må se om det er sammenhenger og paralleller med andre tilsvarende hendelser i andre politidistrikter, sier Bjørlo.

Politiet hadde sent onsdag ettermiddag ikke full oversikt over hva ranerne fikk med seg av verdisaker fra boligen på Billingstad, men de skal ha fått med seg noen bankkort. Kvinnen på Langhus ble fraranet penger, en mobiltelefon, et armbåndsur og andre gjenstander.

Som på Langhus mandag gjennomførte politiet rundspørringer i nabolaget til ransofrene onsdag ettermiddag i et forsøk på å finne gjerningsmennene. Politiet i Follo fikk mandag øyenvitneskildringer som tydet på at gjerningsmennene hadde kjørt en mørk BMW 5-serie, samme type bil som ble stanset i Ås kommune sent onsdag ettermiddag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden