Fant nordmennenes kamera

Politiet har funnet et kamera i sekken til en av de savnede nordmennene på Grønland. Bilder datert 4. august er foreløpig det siste livstegnet fra turistene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jobber onsdag ettermiddag med å analysere spor de har funnet under søket etter de tre nordmennene fra Jæren, opplyser visepolitimester Morten Nielsen i Nuuk.

Han vil ikke si noe nærmere om sporene før de er analysert, men bekrefter at det er funnet et kamera med bilder fra onsdag 4. august.

– Alt tyder på at det nordmennene har kommet ut for, er skjedd etter at det siste bildet ble tatt. Foreløpig er dette det siste livstegnet vi har funnet, sier Nielsen til NTB.

Én omkommet

Etter det politiet erfarer har de tre rogalendingene prøvd å krysse en elv i Paradisdalen i Søndre Strømfjord på Grønland. Nielsen forteller at mannen som politiet fant omkommet i den samme elven tirsdag, var 25 år gamle Tormod Aniksdal.

I nærheten av den omkomne personen fant politiet også en hjemmelaget flåte bygd av greiner og tre luftmadrasser, samt sekkene til de tre savnede.

Kan stoppe letingen

I løpet av ettermiddagen vil politiet på Grønland avgjøre om de vil fortsette letingen etter de to andre savnede, Magnar Haarr (25) og Jonas Reiestad (31).

– Vi har lett i hele det aktuelle området og analyserer nå muligheten for at de to siste er i live. Vi vil vurdere om vi fortsetter letingen ut fra det. Jeg må innrømme at det ikke ser lyst ut, sier visepolitimesteren.

– Vil lete videre

Natt til onsdag kom et norsk reisefølge med familie og venner av de savnede jærbuene til Grønland for å delta i letingen. Talsmann for familiene til de tre mennene, Arild Høien, sier til NTB at dersom politiet velger å avslutte letingen, vil nordmennene ta opp letingen på egen hånd.

– De kommer til å fortsette letingen uansett. Dersom politiet trekker seg, må vi vurdere om vi skal sende mer folk og utstyr over til Grønland, sier Høien.

Vanskelig område

Visepolitimester Nielsen er ikke sikker på om det er en god idé.

– Det er et svært vanskelig område å gå i, og det finnes også noen steder hvor man ikke kan bevege seg til fots. Men det er trygt for dem som leter dersom de vet hvordan de skal oppføre seg og har erfaring med letearbeid fra før, sier han.

Høien sier at de pårørende og folk i de savnedes hjembygd Vigrestad klamrer seg til håpet om at Haarr og Reiestad fortsatt er i live.

– Det er en tung tid for den lille kommunen vår, men folk er flinke til å støtte opp. Vi lever i håpet og vil lete videre, sier han. (©NTB)

Les også: - Det var Tormod (24) som ble funnet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden