Dumpet tanks i havet

Selv om tanks kan være fryktinngytende på land, kan de være god på bunnen, hvor de fra nå av skal tjene fredelig som kunstig korallrev. Foto: AFP PHOTO / MADAREE TOHLALA / Scanpix.
Selv om tanks kan være fryktinngytende på land, kan de være god på bunnen, hvor de fra nå av skal tjene fredelig som kunstig korallrev. Foto: AFP PHOTO / MADAREE TOHLALA / Scanpix.

Utdaterte tanks og lastebiler ble mandag dumpet i havet utenfor Thailand. Hensikten med dumpingen er å bygge et kunstig korallrev.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 25 rustne stridsvogner og lastebiler fra det thailandske forsvaret ble dumpet fra en lekter utenfor kysten av Thailand mandag.

Selv om tanks kan være fryktinngytende på land, kan de være god på bunnen, hvor de fra nå av skal tjene fredelig som kunstig korallrev.

Håpet er at det kunstige korallrevet vil kunne gi beskyttelse til marint liv og sørge for en kraftig økning av fiskebestanden i Siambukten.

De siste årene har overfiske satt økosystemet i Siambukten på store prøver.

I fjor annonserte Thailands regjering at de ville ha et tre måneders forbud mot fiske i deler av bukten for at fiskebestanden skulle ta seg opp.

Siambukten har mange naturlige rev og er svært populært blant mange dykkere.

Ifølge avisen Bangkok Post ble de kinesiskproduserte stridsvognene kjøpt i 1987. I 2004 ble de tatt ut av drift ettersom det ikke lenger fantes ressurser til å holde dem ved like.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

En gravemaskin dytter en stridsvogn utfor kanten og ned på bunn av Siambukten hvor den nå skal tjene som kunstig rev. Foto: AP / Scanpix.En gravemaskin dytter en stridsvogn utfor kanten og ned på bunn av Siambukten hvor den nå skal tjene som kunstig rev. Foto: AP / Scanpix.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden