Brutalt hjemmeran på Langhus

En 84 år gammel kvinne ble slått flere ganger i hodet og brutalt ranet i boligen sin på Langhus i Ski i Akershus mandag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om ranet i 18-tiden. Det var en venninne som fant den 84 år gamle kvinnen blodig og forslått, og som fikk varslet politiet.

– Ting kan tyde på at hun er blitt slått og fått dunket hodet i gulvet flere ganger. Hun har mye bloduttredelser og blødninger i ansiktet, opplyser operasjonsleder Børge Løge i Follo politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet har kvinnen en vag formening om at ranet kan ha skjedd rundt klokken 16.

– Hun lå nede og var fullstendig ute av stand til å ta vare på seg selv. Hun ble kjørt til Aker universitetssykehus for sjekk, sier operasjonslederen.

Da kvinnen ble funnet, var huset endevendt. Kvinnen har ikke oversikt over hva som er stjålet, men både lommebok, armbåndsur og mobiltelefon er borte.

Ifølge politiet husker hun at en mann kom opp til huset og spurte om å få vann, trolig i 16-tiden. Etter dette husker hun ikke noe.

Vitner i nabolaget har fortalt at de mellom klokken 15 og 15.30 observerte en mørk blå BMW 5-serie med sotede vinduer og utenlandske kjennetegn. I bilen satt tre eller fire menn, en av dem tykk og med en signalfarget overdel.

Follo-politiet har nå varslet andre politidistrikter om hendelsen og observasjonen av bilen. Mandag kveld jobbet politiet med å undersøke 84-åringens bolig. Det ble også gjennomført rundspørringer i nabolaget. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden