Fem omkom i ulykkeshelg på norske veier

Begge førerne omkom da en bobil kolliderte med en personbil utenfor Elverum i Hedmark ved 18-tida søndag. Ytterligere to personer er skadet.
Begge førerne omkom da en bobil kolliderte med en personbil utenfor Elverum i Hedmark ved 18-tida søndag. Ytterligere to personer er skadet.

Fem personer omkom og flere ble skadde i trafikkulykker i helgen. Særlig har motorsykler vært involvert i mange ulykker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juli var den dødeligste måneden på norske veier på ti år da 28 personer mistet livet, og august har ikke startet særlig bedre. I helgen mistet fem nordmenn livet i trafikken.

To personer omkom da en bobil og en personbil kolliderte utenfor Elverum i Hedmark søndag ettermiddag. Det var førerne av de to bilene, begge menn, som mistet livet. De to passasjerene i bilene ble fraktet til sykehus, den ene med alvorlige skader.

MC-ulykker

En 17 år gammel gutt omkom i en motorsykkelulykke på Ålgård på Jæren i Rogaland søndag. Ungdommen mistet kontroll over sykkelen, traff en fortauskant og havnet utfor veien. Han ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus, men døde omtrent ved ankomst til sykehuset.

En mann i 30-årene fra Brønnøysund mistet livet i en utforkjøring på motorsykkel i Velfjord på Helgeland søndag ettermiddag. Motorsyklisten kjørte i et følge med to andre da han traff autovernet og ble kastet av sykkelen.

Nok en motorsyklist omkom søndag ettermiddag da han kolliderte med en personbil i Lier i Buskerud. Føreren, en mann i 30-årene fra Drammen, kom over i feil kjørebane og traff bilen i fronten. Personene i bilen kom fra ulykken uten skader.

Rauma-krasj

I Rauma kommune i Møre og Romsdal måtte politiet rykke ut til to trafikkulykker lørdag. En 54-årig motorsyklist ble alvorlig skadd da han kjørte i på en bil bakfra ved en Statoil-stasjon i Åndalsnes. Mannen ble operert for bruddskader og er utenfor livsfare.

Like etter fikk politiet melding om at en kabriolet hadde truffet fjellveggen utenfor Innfjordtunnelen i Rauma. Det var tre personer i bilen som var registrert for to, og sjåføren hadde, i tillegg til å kjøre altfor fort, promille på ulykkestidspunktet. De tre slapp fra hendelsen med lettere skader.

Unge førere skadd

Tre unge førere av motoriserte sykler ble skadd i ulykker søndag. En mann i 20-årene måtte opereres for bruddskader ved Sykehuset i Vestfold etter å ha kjørt i autovernet utenfor Larvik. Støtten på motorsykkelen han kjørte traff veien og gjorde at føreren kom i ubalanse.

En 17-årig mopedist ble alvorlig skadd etter å ha kjørt på en bil i Fana i Bergen søndag. Han traff bilen, som skulle svinge av fra hovedveien, i bakenden. Gutten pådro seg flere åpne brudd og måtte til operasjon ved Haukeland universitetssjukehus.

Politijakt

En 47 år gammel motorsyklist endte lørdag kveld opp på sykehus etter at han prøvde å kjøre fra politiet i Åsgårdstrand i Vestfold. Utrykningspolitiet målte farten til motorsyklisten til høyere enn lovlig i en fartskontroll, men 47-åringen nektet å stanse.

Politijakten resulterte i at mannen kolliderte med en bil i motgående kjørefelt. Mannen ble fløyet til Oslo universitetssykehus Ullevål, hvor han lørdag kveld ble operert for alvorlige skader. Saken blir videre etterforsket av Spesialenheten for Politisaker, opplyser politiet. (©NTB)

Personvernpolicy