SIF vant borte, Stabæk i krise

Strømsgodsets Muhammed Keita scorer 0-2 målet på Stabæks keeper Jon Knudsen under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Strømsgodset på Telenor arena på Fornebu søndag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Strømsgodset, uten fire nøkkelspillere, hadde ganske lett spill i borte mot Stabæk. Gjestene vant 2-1 over et elendig og innsatsløst hjemmelag søndag kveld.

Lars Sætra og Muhamed Keita var målscorere i det som var SIFs andre borteseier i årets sesong. Det yngste mannskapet i eliteserien kan definitivt se oppover på tabellen. «De blaa» fra Bærum må rette blikket et mindre attraktivt sted. Kvalikplassen nærmer seg, prestasjonsmessig er ikke denne Stabæk-utgaven bedre. I neste runde venter Hønefoss på bortebane i noe som ligner på en nøkkelkamp. Hvem hadde trodd dette før sesongstart? I hvert fall ikke avtroppende trener Jan Jönsson som så ut som en slagen mann etter kampslutt søndag. Spørsmålet er hvilke grep trener-Janne og Stabæk-ledelsen nå gjør – eller må gjøre.

– Jan Jönsson er vår trener ut sesongen, har man gjentatt til det kjedsommelige de siste ukene. Spørsmålet som leder til dette svaret vil nå bli gjentatt med fornyet styrke.

Stabæk og Daniel Nannskog har mer eller mindre herjet med Strømsgodset på hjemmebane i en kort årrekke. Spissveteranen hadde da også en gylden mulighet etter seks spilte minutter. Men SIFs debutantkeeper Lars Stubhaug med læretid i Everton parerte mesterlig. Resten av omgangen ble dominert av gjestene. De var først – og ikke minst sist på ballen da den føyk inn til et fortjent ledermål i det 34. minutt. Øyvind Storflor var cornerlegger, Lars Sætra målscorer. Etter en drøy halvtime måtte Nannskog ut med en ny strekk og hjemmelaget virket om mulig mer humørløst.

– En tung og trist omgang, konkluderte Stabæks evigvarende frontmann Ingebrigt Steen Jensen uten å ta for hardt i. Tristheten fortsatte den første halvtimen etter pause – og kampen i realiteten avgjort da Muhamed Keita økte til 2-0 etter 52 spilte minutter. Hjemmelaget løftet seg noe, reduseringen ved Jan Banan Tømmernes kom for sent. Stabæk så aldri ut som et vinnende lag på banen der de samme gutta ofte har briljert.

Veigar Páll Gunnarson var humørløs, Pontus Farnerud usynlig og Vegar Eggen Hedenstad overraskende svak mot hurtige SIF-angripere. Debutantkeeper Lars Stubhaug var ellers stødig uten at han hadde en altfor slitsom kveld. (©NTB)