Berget poeng på overtid

KILs Kjell Rune Sellin mot HFKs Erik Hagen etter eliteserien i fotball mellom Kongsvinger og Hønefoss på Gjemselund stadion søndag kveld. Kampen endte 3-3. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Alt så ut til å gå imot Kongsvinger, men på overtid ble imidlertid ett poeng reddet mot Hønefoss.

Selv keeper Thomas Myhre ble kastet frampå da Kongsvinger fikk innkast på overtid. Stillingen var 2-3 og sjansen var siste mulighet til poeng. Og Mame Cheikh Niangs hodestøt til 3-3 skapte jubelscener på Gjemselund.

Med tap ville Kongsvinger nærmest vært fortapt. Nå er det i stedet «bare» seks poeng opp til nettopp Hønefoss på kvalifiseringsplass.

– Det føles godt fordi jeg bommet på en utrolig sjanse. Jeg sa til meg selv at jeg måtte score et mål for å rette opp igjen feilen, sa Niang til TV 2.

Før 3-3-målet så alt ut til å gå Hønefoss' vei. Vertene hadde banespillet og sjansene, men gjestene var svært effektive.

To mål på to sjanser

Roger Risholt ga Kongsvinger ledelsen med sitt første mål for sesongen etter ti minutter, og Hønefoss skapte så å si ingenting. Det ble imidlertid to Hønefoss-sjanser før hvilen, og effektive gjester gjorde like godt mål på begge sjansene.

1-1-målet var et frispark som gikk i mål via KIL-forsvarer Bobbie Friberg da Cruz, mens Davy Claude Angan ga gjestene ledelsen like etter med et skudd fra distanse.

Hønefoss var seriens desidert minst målfarlige bortelag før søndagens kamp. På åtte bortekamper var det bare blitt to mål. På Gjemselund ble målbeholdningen på bortebane doblet på en omgang.

Til sykehus

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor: Kongsvinger skapte sjansene, mens Hønefoss scoret på det som var. Kai Risholts 2-2 ble fort glemt, for i neste angrep sendte Lennart Steffensen ballen i mål til 2-3. Thomas Myhre var ikke kurant på verken 1-2 eller 2-3.

Niangs 3-3-mål gjør at Kongsvinger står med 14 poeng etter 20 kamper. Hønefoss er a poeng (20) med Molde på plassen over.

Kjell Rune Sellin debuterte for Kongsvinger etter overgangen fra Rosenborg, men ble sendt til sykehus etter første omgang. Trolig skyldtes det utmattelse.

– Det var det vi kaller en liten kollaps. Trolig på grunn av utmattelse. Vi stabiliserte ham og kjølte ham ned til han kom seg litt på beina. Han var voldsomt opphetet og ble kjørt til sykehus for videre nedkjøling og observasjon over natten, sa KIL-lege Dag Salicath til dagbladet.no. (©NTB)