Fant ryggsekkene til savnede nordmenn

Illustrasjonsbilde - Grønland. Foto: Flickr brewbooks / Creative commons
Illustrasjonsbilde - Grønland. Foto: Flickr brewbooks / Creative commons

Ryggsekkene til de tre savnede nordmennene på Grønland ble mandag ettermiddag funnet i og like ved en elv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ett av de to helikoptrene som deltar i søket har funnet ryggsekkene til de savnede nordmennene. De ble funnet i og ved en elv, sier visepolitimester Morten Nilsen i Nuuk til NTB.

Han forteller at sammen med den ene ryggsekken var også tre turmadrasser som de tre savnede nordmennene hadde med seg.

– Vi har ikke funnet noen andre spor, men dette er i alle fall en start. Dette gir oss en indikasjon på i hvilket område vi kan fortsette å lete, sier Nilsen.

Ni dager

De tre savnede er alle fra Hå i Rogaland og i alderen 24 til 31 år. De ble meldt savnet på vestkysten av Grønland etter at de dro på fisketur for ni dager siden.

De har verken med seg satellittelefon eller GPS, og det er ikke mobildekning i området. Helikoptersøket som har pågått i helgen, fortsatte mandag.

De tre skulle i utgangspunktet bare ferdes i et område noen kilometer innover Paradisdalen fra der de ble satt av. Men visepolitimesteren påpeker at man kan komme langt i løpet av ni dager hvis man går i feil retning. Søket startet derfor bredt.

– Det er et enormt område vi søker i. Turområdet ligger i fjellterreng, og det er mange skrenter i området. Men været er godt, temperaturen ligger rundt ti plussgrader, sa vakthavende politiassistent Erik Rasmussen på Grønland til NTB mandag formiddag.

Erfarne

Politiet betegner de tre som erfarne fjellfolk.

– De er godt kledd og har med seg fiskeutstyr og kompass. En av dem har vært på Grønland tidligere, og jeg har fått opplyst at minst en av de andre også har erfaring fra slike turer, sier Rasmussen.

Politiet har opplevd flere lignende episoder og har tro på å finne nordmennene i god behold. Visepolitikommisjonær Kristian Dahl i Nuuk betegner imidlertid saken som «litt mystisk», skriver Jærbladet. (©NTB)

Personvernpolicy