Ahmadinejad tviler på dødstall fra 11. september

Irans president Mahmoud Ahmadinejad mener dødstallene fra 11. september-angrepet er sterkt overdrevet. Foto: Scanpix / Wikimedia.
Irans president Mahmoud Ahmadinejad mener dødstallene fra 11. september-angrepet er sterkt overdrevet. Foto: Scanpix / Wikimedia.

Iran president Mahmoud Ahmadinejad sa lørdag at 11. september-angrepet er overdrevet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidenten mener at det ikke finnes noen bevis på at dødstallene er så høye som det amerikanske myndigheter påstår.

– De sier at 3.000 mennesker ble drept, men det finnes ingen rapporter som avslører navnene, sa han.

Det finnes derimot en liste over de omkomne som er publisert på nettet. Totalt 2.995 mennesker ble drept i angrepet i 2001.

Tallet inkluderer de 19 kaprerne, passasjerene og kabinpersonalet som var om bord på de to passasjerflyene som krasjet inn i World Trade Center, det ene som krasjet inn i Pentagon-bygningen og det siste flyet som styrtet i Pennsylvania.

– I løpet av fem-seks dager og med hjelp fra mediene, framprovoserte de en folkeopinion slik at man kunne rettferdiggjøre et angrep på Afghanistan og Irak, sa han i en tale sendt på iransk TV.

Utspillet kommer få dager etter at USAs president, Barack Obama, takket ja til å møte den iranske presidenten for en diskusjon når FNs hovedforsamling møtes i New York i september.

Ahmadinejad har også sagt at han er klar for å gjenoppta de internasjonale samtalene rundt landets atomprogram.

Tidligere i år uttalte Ahmadinejad at 11. september-angrepet var en stor fabrikasjon. Likevel, da presidenten besøkte USA for to år siden, ville han inn på Ground Zero-området for å vise respekt for ofrene etter terrorangrepet.

Presidenten er velkjent for sin retorikk mot USA og Israel, og Ahmadinejad har tidligere også benektet at holocaust har funnet sted.

Personvernpolicy