Foreldrene vil at han skal bli i fjellet

K2 er verdens nest høyeste fjell, og regnes som vesentlig vanskligere å bestige enn Mount Everest. foreldrene til avdøde Fredrik Ericsson vil at sønnens kropp skal bi værende i fjellet. Foto: fredrikericsson.com
K2 er verdens nest høyeste fjell, og regnes som vesentlig vanskligere å bestige enn Mount Everest. foreldrene til avdøde Fredrik Ericsson vil at sønnens kropp skal bi værende i fjellet. Foto: fredrikericsson.com

Foreldrene til den avdøde fjellklatrerern Fredrik Ericsson ber om at kroppen hans blir værende på 7000 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Den avdøde Fredrik Ericssons venn, David Schipper, skriver på Ericssons blogg at foreldrene til svensken ønsker at kroppen til deres sønn blir værende på fjellet K2.

- Frippes kropp hviler på omtrent 7000 meter. Hans foreldre har bedt om at den blir i fjellene han elsket, skriver Schipper.

Schipper legger også til at det også ville være svært farlig å hente Ericsson ned.

Les også: Svenske Fredrik Ericsson falt 1000 meter

Ericsson, en kjent eventyrer som var mest aktiv i ekstremskisport, deltok i en østerriksk ekspedisjon som hadde som mål å bli de første til å stå på ski fra toppen av K2, som ligger på 8.611 meter over havet. Ericsson forlot baseleieren 2. august.

Ericsson døde fredag etter en ulykke i fjellet.

Han var fra Umeå i Sverige. Han jobbet i en tid som skiinstruktør i Oppdal i Norge, står det på nettsiden hans.

De øvrige deltakerne, blant dem østerrikerne Gerlinde Kaltenbrunner og Christian Stangl, avbrøt klatringen da svensken styrtet 1.000 meter i døden.

Stangl sa etter ulykken at det snødde kraftig under oppstigningen og at det gikk ras på begge sider av svensken.

Kaltenbrunner, som regnes som en av verdens beste kvinnelige klatrere, har flere ganger mislykkes i forsøk på å bestige K2. Hun har ellers besteget alle de øvrige 14 toppene i verden på over 8.000 meter.

I fjor sommer omkom den 44 år gamle italieneren Michele Faits på vei opp K2 sammen med Ericsson.

I juni ble det innledet en ny ekspedisjon som man har kunnet følge på twitter, Facebook og ulike blogger.

Men flere forsøk på å nå toppen er avbrutt på grunn av varmt vær som utløser ras og laviner. Det siste forsøket var torsdagens forsøk, som nå også er avbrutt.

Personvernpolicy