Tilbakekaller 500 tonn kjøtt

GIGANTISK: Tilbakekallingen av kjøtt fra denne ene produsenten er svært sjelden i USA, selv om mindre partier ofte må trekkes tilbake på grunn av helsebekymringer. Foto: Scanpix.
GIGANTISK: Tilbakekallingen av kjøtt fra denne ene produsenten er svært sjelden i USA, selv om mindre partier ofte må trekkes tilbake på grunn av helsebekymringer. Foto: Scanpix.

Kjøttprodusent i California frykter E. Coli-epidemi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOS ANGELES (ABC Nyheter): Valley Meat Company hadde en dårlig dag fredag. Da ble selskapet tvunget til å tilbakekalle vannvittige 500 tonn med burgere og kjøttdeig i frykt for at de kan stå foran en E. Coli-epidemi, melder Bloomberg.

Så langt har bare syv mennesker blitt syke av det som beskrives som en sjelden og merkelig form for sykdom som følge av E. Coli-bakterien, ifølge amerikanske helsemyndigheter.

Det er de som har presset på for å få i stand tilbaketrekkingen av de store mengdene med kjøttprodukter.

Store mørketall

Frykten er, at selv om kjøttet var ferdig produsert og sendt ut på markedet allerede mellom oktober 2009 og januar 2010, fortsatt skal finnes i en rekke frysere rundt om i de fire statene der det skal være solgt.

Det er befolkningen i California, Texas, Oregon og Arizona som først og fremst har vært markedet for matvarene, men en del har også blitt solgt til utlandet.

Nå gjenstår en større etterforskning om det fortsatt er problemer med produksjonen av kjøttprodukter i firmaet.

- Vi vil granske dette nøye, og ta alle de forholdsreglene som er nødvendige for å heve våre sikkerhetsstandarder og dermed beskytte kundene våre, skriver selskapet på sin nettside.

2300 dyr slaktet forgjeves

E. Coli kan potensielt forårsake dødsfall. Bakterien gjør at man blir dehydrert og de mest alvorlige sakene fører til nyresvikt. Det er små barn, eldre og personer med svekket immunsystem som står i størst fare for å bli alvorlig syke av bakterien.

Ifølge NPR.com får man cirka 196 kilo slakteferdig kjøtt fra hver storfe. De har dermed regnet ut at antallet dyr som har gitt sitt liv for kjøttet som nå kalles tilbake kommer på 2300.

Nettstedet til Valley Meat offentliggjorde fredag en liste over alle produktene som må kastes eller leveres tilbake. Men pågangen fra kunder har vært så stor at fredag var nettstedet fortsatt ikke mulig å få tilgang til.

Personvernpolicy