Fare for storflom i Sogn

Fare for storflom i Sogn
Fare for storflom i Sogn

Store ismengder løsnet under isbre. 40-50 husstander kan bli evakuert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at en stor isblokk løsnet under Harbarsbreen fredag, har vannet fosset inn mot en demning som skal holde unna for vanntrykket mot Fortunselva.

Dersom demningen brister, vil det bli storflom i elva, opplyser politiet.

– Det har kommet mer vann inn til demningen enn den klarer å slippe ut. Vi frykter at demningen ikke vil tåle presset, og at det kan bli flom i Fortunselva, sier operasjonsleder Kjetil Avsnes i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Ifølge NRK kan 40-50 husstander måtte evakueres om elven går over sine bredder. Politiet sier imidlertid klokken 15.45 fredag at vannmengden inn til demningen er redusert i forhold til tidligere på dagen.

– Det ser ut til at demningen kommer til å holde. Derfor har vi ikke tatt en beslutning om evakuering ennå. Men vi har oversikt over dem som bo i området, og de vil selvsagt bli varslet om flomfaren blir større, sier Avsnes.

Politiet jobber sammen med NVE og Hydro Energi på stedet. Foreløpig har ikke den økte vannmengden ført til skader eller trafikale problemer.

– Det er ingen fare for de som oppholder seg i området nå, men vi vil ikke anbefale folk å reise inn til Fortunsdalen, sier Avsnes.

(©NTB)

Saken oppdateres


Vis større kart

Personvernpolicy