Lover sannheten om Salinger

J.D. Salinger skrev klassikeren «Catcher in the Rye» da han var i 20-årene og kjempet siden hardt for sitt privatliv. Med boken «The Private War of J.D. Salinger» ser kampen ut til å være tapt.
J.D. Salinger skrev klassikeren «Catcher in the Rye» da han var i 20-årene og kjempet siden hardt for sitt privatliv. Med boken «The Private War of J.D. Salinger» ser kampen ut til å være tapt.

En ny dokumentar, en biografi på 800 sider og bilder ingen har sett før skal fortelle sannheten om J.D. Salinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dere kommer til å få se en veldig annerledes Salinger enn den dere har lest om i 50 år, lover forfatter og filmskaper Shane Salermo.

Selv et halvt år etter at han døde kan vi høre J.D. Salinger protestere i bakgrunnen.

I over femti år levde han et svært privat liv og kjempet en hard kamp for å holde omverdenen på avstand.

Nå kan slaget være tapt. Den 24 september slipper Hollywood-regissør Shane Salerno dokumentaren Salinger, melder Newsweek.

Les også: J.D. Salinger er død

Salinger på sengen

Som en forsmak på hva som kan komme blir Salinger bokstavelig tatt på senga denne gang. Newsweek viser et tidligere upublisert bilde av forfatteren sittende på sengen i sitt rom i Cornish. På døren har han omhyggelig montert flere skinnende nye låser.

Sammen med David Shields har Salerno også skrevet biografien «The Private War of J.D. Salinger». De tror at dette vil bli et standardverk om forfatteren for fremtiden.

- Vi har lest gjennom mye nytt materiale for å sette denne giganten i amerikansk litteratur inn i sammenheng, sier Salerno.

Les også: Fortsatte å skrive

- Elektrisitet i luften

Boken er basert på 15.000 sider med intervjuer og over 100 personlige bilder som er samlet inn.

Salerno har snakket med tidligere kollegaer og venner som ikke tidligere har uttalt seg om forfatteren.

- Det er en egen elektrisitet i luften når en sitter nær noen som ikke har snakket om noe på fem eller seks tiår, sier Salerno.

Personvernpolicy