Svenske Fredrik Ericsson falt 1000 meter

K2 er verdens nest høyeste fjell, og regnes som vesentlig vanskligere å bestige enn Mount Everest. Foto: fredrikericsson.com
K2 er verdens nest høyeste fjell, og regnes som vesentlig vanskligere å bestige enn Mount Everest. Foto: fredrikericsson.com

Den svenske fjellklatreren Frederik Ericsson mistet livet fredag morgen i en ulykke på fjellet K2 i Himalaya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ericsson, en kjent eventyrer som var mest aktiv i ekstremskisport, deltok i en østerriksk ekspedisjon som hadde som mål å bli de første til å stå på ski fra toppen av K2, som ligger på 8.611 meter over havet. Ericsson forlot baseleieren 2. august.

Fredrik Ericsson var fra Umeå i Sverige. Han jobbet i en tid som skiinstruktør i Oppdal i Norge, står det på nettsiden hans.

De øvrige deltakerne, blant dem østerrikerne Gerlinde Kaltenbrunner og Christian Stangl, avbrøt klatringen da svensken styrtet 1.000 meter i døden, og er på vei ned fra fjellet, melder det østerrikske nyhetsbyrået APA.

Stangl sier at det snødde kraftig under oppstigningen og at det gikk ras på begge sider av svensken.

Kaltenbrunner, som regnes som en av verdens beste kvinnelige klatrere, har flere ganger mislykkes i forsøk på å bestige K2. Hun har ellers besteget alle de øvrige 14 toppene i verden på over 8.000 meter.

I fjor sommer omkom den 44 år gamle italieneren Michele Faits på vei opp K2 sammen med Ericsson.

I juni ble det innledet en ny ekspedisjon som man har kunnet følge på twitter, Facebook og ulike blogger.

Men flere forsøk på å nå toppen er avbrutt på grunn av varmt vær som utløser ras og laviner. Det siste forsøket var torsdagens forsøk, som nå også er avbrutt.

(©NTB)

Personvernpolicy