Shopper sexy før eggløsning

Kvinner vil tiltrekke seg attraktive partnere, og viser frem mer av kroppen sin når de er på sitt mest fruktbare. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)
Kvinner vil tiltrekke seg attraktive partnere, og viser frem mer av kroppen sin når de er på sitt mest fruktbare. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Fruktbare kvinner kjøper mer avslørende klær, ifølge en ny studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny studie publisert i Journal of Consumer Research viser at kvinner i perioden rundt eggløsning, som er da kvinner kan bli gravide, er mer troende til å kjøpe sexy og avslørende klær, ifølge CNN.

Shoppende kvinner kan altså ubevisst bli påvirket av hormonene sine.

Partnervalg

Det er en mening bak at de mest fruktbare kvinnene viser mer kropp, ifølge Kristina Durante fra Universitetet i Minnesota, som står bak studien.

– Våre partnervalg må være optimalisert i den tiden, så vi trenger å forsikre oss om at vi ser bra ut. Siden dårlige partnervalg har veldig høye konsekvenser under eggløsningen, må du virkelig må være på høyden da, sier Durante.

Sexy eller konservativt

Forsøkskvinnene ble bedt om å handle klær gjennom en webside spesifikt opprettet for studien. De kunne velge seg ut ti klesplagg av totalt 128 plagg. Halvparten av klærne var sexy, mens den andre halvdelen var mer konservativ. For eksempel kunne de velge mellom et miniskjørt og et lengre skjørt.

Forskerne ville finne ut om kvinnene valgte de sexy klærne fordi de ønsket å imponere menn, fordi de ønsket å slå ut sine konkurrenter, eller begge deler. I en fase av studien viste de derfor noen av kvinnene bilder av attraktive menn, og de andre bilder av attraktive kvinner før handletesten ble utført.

Lokale rivalinner påvirker

Det å se attraktive menn fikk kvinnene til å handle mer sexy klær, uavhengig av fruktbarheten deres. Men eggløsningshormonene så ut til å påvirke klesvalgene til de som så bilder av attraktive kvinner.

Kvinnene hadde dessuten høyest sannsynlighet for å velge avslørende antrekk når de ble presentert for kvinner som de ble fortalt var lokale. De handlet ikke på samme måte når de ble fortalt at de attraktive kvinnene bodde tusen mil unna.

Durante mener det kan hjelpe kvinner å regulere sin shopping-atferd om de er bevisst på hormonenes påvirkning. Hun tipser også klesselgerne om at det kan være smartere å bruke lokale kvinner som modeller, enn supermodeller som helt klart ikke bor i området.

Personvernpolicy