17 skadet i trafikken

En mann er alvorlig skadd etter en kollisjon mellom tre kjøretøyer i Bambletunnelen på E18 i Telemark torsdag. Foto: VIDAR TELLEFSEN/AKSJON E-18 / Scanpix
En mann er alvorlig skadd etter en kollisjon mellom tre kjøretøyer i Bambletunnelen på E18 i Telemark torsdag. Foto: VIDAR TELLEFSEN/AKSJON E-18 / Scanpix

Totalt 19 personer er fraktet til sykehus etter flere trafikkulykker torsdag. En mann og to kvinner er alvorlig skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært en dramatisk ettermiddag i trafikken flere steder i landet. Totalt 19 personer er involvert i trafikkulykker, hvor hele 17 personer er fraktet til sykehus.

En mann er alvorlig skadd etter at tre kjøretøyer var involvert i en kollisjon i Bambletunnelen på E18 i Telemark torsdag. Tunnelen er stengt til fredag.

Politiet fikk melding om ulykken fra sjåføren av den første bilen, en personbil.

Han opplyser at lastebilen som kom bak ham ble påkjørt bakfra av et vogntog. Vogntoget har også kollidert med tunnelveggen i sørgående løp, før det havnet foran lastebilen.

Tunnelvegg ødelagt

Sjåføren av vogntoget er alvorlig skadd, og er under behandling på Sykehuset Telemark. Tilstanden hans er stabil, opplyser sykehuset til NTB.

Ulykken ble meldt til politiet klokken 12 torsdag.

Trafikkulykken førte til store skader på tunnelveggen, og fem betongelementer må byttes ut. Det tar flere dager før disse er på plass, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Ifølge politiet i Telemark er politiet og en analysegruppe på Vegvesenet på stedet for å undersøke ulykkesstedet. Det er for tidlig å si hva som var årsaken til ulykken. Vitner og sjåfører vil bli avhørt.

Front mot front

Klokken 16.10 kom det inn melding om at seks var skadd i en bilulykke ved Askim i Østfold.

Tre biler skal være involvert. Seks personer er sendt til sykehus. To til Ullevål med luftambulanse, mens fire er sendt til Fredrikstad sykehus, opplyser politiet i Follo.

Sykehuset i Oslo opplyser at en kvinne på 23 år er alvorlig skadd, og tilstanden hennes er stabil. En mann på 29 år har lettere skader.

To biler skal ha kollidert front mot front, mens en tredje bil havnet på taket i ulykken. Det satt to personer i hver bil.

Veien er sperret på ulykkesstedet.

Syv til sykehus

I Agder er tre barn og fire voksne bragt til sykehus etter en trafikkulykke på E 18 øst for Grimstad i ettermiddag.

- Syv personer er bragt til sykehus, derav fire voksne og tre barn. Alle sammen skal ha vært våkne, opplyser operasjonsleder Gunn Lieng ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ulykken skjedde like før klokken 16.30. Tre personbiler var involvert, skriver fvn.no.

Store redningsstyrker ble sendt til stedet da meldingen kom inn. Fire ambulanser, to biler fra brannvesenet og flere politipatruljer rykket ut. I tillegg ble luftambulansen sendt, men den returnerte uten å lande på ulykkesstedet.

E 18 er foreløpig stengt i begge retninger, og trafikken blir omdigigert.

Motorsykkelulykke

I Sogn og Fjordane er to personer skadd etter at en motorsykkel kjørte ut på E36 sør for Førde. Politiet fikk melding om ulykken kl 14.01.

– Politi, brannvesen og ambulanse er på stedet, sier operasjonsleder Einar Vereide i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Ulykken skjedde på E39 i Hallbrendslia i Førde. Vegen er stengt.

Kvinne alvorlig skadet

I Tønsberg har en bil kjørt i autovernet på fylkesvei 308, i 14-tiden. Det melder NRK.

Bilen havnet i en kornåker. Det var en mann, en kvinne og et lite barn i bilen.

Kvinnen er ifølge politiet alvorlig skadet.

Bilen har en rød L bak på bilen, men politiet kan ikke bekrefte at sjåføren øvelseskjørte.

– Det er mulig det var øvelseskjøring, sier operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, Petter Aronsen til NRK.no.

- Bilførerne må skjerpe seg

Samme dag kom tall fra Vegdirektoratet som viser at halvparten av bilistene i Norge mener det er greit å kjøre for fort.

Nå tas nye skilter i bruk for å påvirke bilførerne til å holde fartsgrensen.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og UP-sjef Runar Karlsen foran et av prøveskiltene som skal monterest på ulike steder i Norge i forbindelse med fartskampanjen til Statens Vegvesen som nå er inne i sitt andre år. Foto: Berit Roald / ScanpixSamferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og UP-sjef Runar Karlsen foran et av prøveskiltene som skal monterest på ulike steder i Norge i forbindelse med fartskampanjen til Statens Vegvesen som nå er inne i sitt andre år. Foto: Berit Roald / Scanpix

– Vi har stødige bevis for at det er en sammenheng mellom fart og ulykker, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Sammen med samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) viste han torsdag fram de nye skiltene som plasseres ut på enkelte veistrekninger i disse tider.

– Hvis folk holder fartsgrensen, bidrar det til å spare 50 liv per år, sier Kleppa, og ber bilistene endre holdning.

– Det er for slapt. Bilførerne må skjerpe seg, sier Kleppa.

– Altfor mange kjører for fort, sier UP-sjefen.

Han sier at det å holde fartsgrensen handler om å skaffe seg et handlingsrom i trafikken, ettersom marginene er små i høy fart.

De nye skiltene retter seg først og fremst mot bilførere som ønsker å opptre ansvarlig, men som likevel bryter fartsgrensen.

Personvernpolicy