Tunnelvegg på E18 raste sammen

Tre kjøretøyer var involvert i en kollisjon i Bambletunnelen på E18 i Telemark torsdag. Foto: VIDAR TELLEFSEN / AKSJON E-18 / Scanpix
Tre kjøretøyer var involvert i en kollisjon i Bambletunnelen på E18 i Telemark torsdag. Foto: VIDAR TELLEFSEN / AKSJON E-18 / Scanpix

En mann er alvorlig skadd etter at tre kjøretøyer var involvert i en kollisjon i Bambletunnelen på E18 i Telemark torsdag. Tunnelen er stengt til fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om ulykken fra sjåføren av den første bilen, en personbil. Han opplyser at lastebilen som kom bak ham ble påkjørt bakfra av et vogntog.

Vogntoget har også kollidert med tunnelveggen i sørgående løp, før det havnet foran lastebilen.

Sjåføren av vogntoget er alvorlig skadd, og er under behandling på Sykehuset Telemark. Tilstanden hans er stabil, opplyser sykehuset til NTB.

Ulykken ble meldt til politiet klokken 12 torsdag.

Skader på veggen

– Trafikkulykken førte til skader på tunnelveggen, og fem betongelementer må byttes ut. Det tar flere dager før disse er på plass, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Tre kjøretøyer var involvert i en kollisjon i Bambletunnelen på E18 i Telemark torsdag. Foto: Vidar Tellefsen / Aksjon E-18 / ScanpixTre kjøretøyer var involvert i en kollisjon i Bambletunnelen på E18 i Telemark torsdag. Foto: Vidar Tellefsen / Aksjon E-18 / Scanpix

I løpet av kvelden og natten blir tunnelen ryddet for bilvrak og løse deler av den ødelagte betongveggen. Deretter skal det settes opp midlertidige betongblokker på stedet der veggen er skadet.

Ifølge politiet i Telemark er politiet og en analysegruppe på Vegvesenet på stedet for å undersøke ulykkesstedet.

I tillegg vil vitner og sjåfører bli avhørt. Det er for tidlig å si hva som var årsaken til ulykken.

Stengt til fredag

Politiet varslet tidlig at omfanget var så stort at tunnelen trolig ville bli stengt «en god stund fremover».

Torsdag ettermiddag bekrefter Statens vegvesen at Bambletunnelen er stengt fram til tidligst fredag ettermiddag. Det vil da bli redusert hastighet til 50 km/t.

Det er skiltet omkjøring over Breviksbrua. Kjøretøy som er over 4,1 meter høye må kjøre rundt Frierfjorden. Informasjon om omkjøringen ligger på Vegvesenets nettside.

Kjøholttunnelen på E18 er også stengt for trafikk etter ulykken. Også denne tunnelen vil åpne tidligst fredag kveld. Tunnelen ligger nord for Bambletunnelen og Grenlandsbroen over Brevikstrømmen.

Om det viser seg at fjellveggen bak betongelementene er skadd, kan åpningen bli forsinket.


Personvernpolicy