Bombe på flyplass i Filippinene

En person ble drept og minst 12 andre såret da en bombe gikk av på en flyplass i den urolige sørlige delen av Filippinene torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et improvisert eksplosiv forårsaket eksplosjonen nær ankomstområdet i flyplassen Zamboanga, sier den regionale politisjefen Edwin Corvera.


Ordføreren i Zamboanga, Celso Lobregat, sier en person ble drept og minst 12 skadd, en av dem alvorlig.

- Den foreløpige etterforskningen tyder på at vedkommende som bar bomben ble drept i eksplosjonen, sier han til fjernsynskanalen ABC-CBN.

- Vi ønsker ikke å spekulere om hvem bombemennene er på dette tidspunktet.

Abu Sayyaf

Lobregat sier eksplosjonen skjedde like etter at et fly fra Manila hadde landet og passasjerene var i ferd med å forlate terminalbygningen.

Eksplosjonen skjedde like utenfor terminalen, sier han.

Zamboanga er en av de største byene på øya Mindanao, der et muslimsk separatistopprør har etterlatt mer enn 150.000 døde siden 1978.

Zamboanga er også et av tilfluktsstedene til den al-Qaida-tilknyttede Abu Sayyaf-geriljaen, en liten gruppe islamske militante på USAs liste over terrororganisasjoner.

Abu Sayyaf har fått skylden for landets verste terrorangrep, blant annet bombingen av en ferge som tok livet av over 100 mennesker i Manila Bay i 2004.

Halshugget

Gruppen har også gjennomført en rekke kidnappinger av både lokalbefolkning og utlendinger sør på Filippinene.

I en av deres mest kjente kidnappinger tok gruppen tre amerikanere og 17 lokale turister til fange fra et feriested på øya Palawan sørvest for Manila i 2001.

De halshugget en av amerikanerne, og en annen ble drept under en redningsaksjon et år etter kidnappingen. Den tredje amerikaneren ble frigitt i denne aksjonen.

Det amerikanske militæret hadde omkring 500 soldater stasjonert i Mindanao siden tidlig 2002 for å trene lokale styrker til å bekjempe Aby Sayyaf. Men de amerikanske soldatene er ikke tiltatt å delta i kamper.


View Larger Map

Personvernpolicy