Sjøfly krasjlandet i vannet under øvelsesflyging

Et mikrofly med to menn om bord krasjlandet i vannet i Drøbaksundet i Oslofjorden tirsdag kveld. Begge de to involverte skal være uskadde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om hendelsen i 20.15-tiden.

Hendelsen inntraff da sjøflyet skulle lande på vannet under en øvelsesflygning.

- Det var under utsjekk at en elev skulle lande på sjøen. Så tippet flyet rundt og landet i sjøen utenfor Drøbak. De to er uskadd og ble tatt hånd om av en tilfeldig båt i området, sier redningsleder Hans G. Christensen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

En redningsskøyte ble satt inn i arbeidet med å få det skadde flyet på land. Også de to flygerne er involvert i redningsarbeidet, opplyser politiet.

Politiet har ennå ikke vært i kontakt med de involverte i uhellet, og de vet foreløpig ingenting om årsaken til hendelsen.

Flyet som styrtet krever en god del erfaring, sier Norges Luftsportforbund.

- Slike fly har høyt tyngdepunkt og er meget følsomme for hvor vinden kommer fra, og kan lett kullseile om man ikke passer på hvordan vingen holdes. Det kreves en god del erfaring for å kunne mestre dette. Dette var like dramatisk som en kullseiling med seilbåt, sier Roger Holm, som er leder av Mikroflyseksjonen i Norges Luftsportforbund til VG Nett.


Personvernpolicy