– Moa er Norges «hotteste»

Eliteserietoppscorer Mohammed Abdellaoue er brennhet foran mål og ønsker seg til en utenlandsk proffklubb. Foto: Morten Holm / Scanpix
Eliteserietoppscorer Mohammed Abdellaoue er brennhet foran mål og ønsker seg til en utenlandsk proffklubb. Foto: Morten Holm / Scanpix

Brennhete Mohammed Abdellaoue (24) er for tiden eneste norske eliteseriespiller som er god nok til umiddelbar suksess i England.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mener englandsproff Morten Gamst Pedersen (28).

Blackburn-spilleren spår glovarme tilstander dersom Moa byr på målfest også i landskampen mot Frankrike neste onsdag.

– Moa er eliteseriens «hotteste» i øyeblikket, ingen tvil om det. Kan hende ville Moa vært den eneste eliteseriespilleren, i den formen han er i nå, som ville greid å gå rett inn i et engelsk topplag med suksess, sier Morten Gamst Pedersen til NTB.

Tre scoringer i 8-1-nedsablingen av Start mandag, den mest målrike kampen i eliteserien på nøyaktig ett år, ga vann til mølla i proffspekulasjonene. Vålerenga kan håve inn 30 millioner kroner ved salg av sin juvel.

For to år siden takket Moa nei til tilbud fra utlandet.

– Han er blitt mer stabil nå enn tidligere. Og fortsetter han å bøtte inn mål, tror jeg Moa forsvinner ut i løpet av kort tid. Han er fleksibel og passer inn i flere ligaer, mener «Gamsten».

Er moden

Hittil i sesongen er Mohammed Abdellaoue toppscorer med 15 fulltreffere, fire flere enn Rosenborg-veteranen Steffen Iversen. Totalt i fjor ble det seks mål.

Ingen tviler på at 24-åringen er moden for større oppgaver enn Vålerenga innbyr til.

– Ønsker du deg ut?

– Ja!

– Hvor vil du spille?

– Det er vanskelig å si noe om hvilket land jeg vil spille i og må se an eventuelle tilbud som måtte komme. Jeg har ingen spesielle ønsker.

– Er du god nok for de store ligaene?

– Jeg har tro på meg selv og tror jeg vil greie det om muligheten byr seg, sier Moa til NTB.

Agent Stig Lillejord og rådgiver Kent Karlsen tar seg av eventuelle henvendelser. Mot Start mandag var en rekke speidere fra utenlandske klubber på plass.

Moas tur

Vålerenga-manager Martin Andresen (33) innser at han råder over eliteseriens mest attraktive spiller for tiden.

– Det er Moas tur til å reise ut om en riktig klubb melder seg. Han hadde tilbud om å bli utenlandsproff for to år siden, men sa nei da. Nå har han videreutviklet seg og er blitt moden, sier Andresen til NTB.

– Vil du ha vanskeligheter med å gi slipp på en slik spiller?

– Nei. Det er en naturlig prosess å la ham slippe til utlandet – selv om vi naturlig nok ville savne ham på banen.

Helgens serierunde ble årets mest målrike hittil med 32 scoringer, som er tangering av fjorårets mest målrike (10. runde). Ni scoringer i en eliteseriekamp skjedde sist mellom Molde og Start (8-1) 1. august i fjor.

Hittil er det gjort 444 mål i eliteserien, tre flere enn på samme tid i fjor.

(©NTB)

Personvernpolicy