Siktet for overlagt drap og bortføring av barn

Camilla Samira Olsen ble lørdag ettermiddag funnet knivdrept på Kolbotn i Akershus. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Camilla Samira Olsen ble lørdag ettermiddag funnet knivdrept på Kolbotn i Akershus. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Mannen som er arrestert i Polen, siktet for drapet på Kolbotn, er nå også siktet for bortføring av sitt eget barn. I tillegg har politiet utvidet siktelsen til overlagt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 36 år gamle mannen var tidligere siktet for forsettlig drap på sin samboer Camilla Samira Olsen, og natt til mandag ble han pågrepet av polsk politi nær Krakow.

- Politiet i Follo har vært i kontakt med siktede, som har det etter forholdene greit. Han er opptatt av at barnet også har det bra. Siktede har blitt informert om siktelsen, men har ikke kommentert innholdet. Han har heller ikke tatt stilling til utleveringsspørsmålet, skriver politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Siktelsen ble tirsdag utvidet til overlagt drap.

- Politiet mener funn på åstedet og vitneforklaringer tilsier at det foreligger skjellig grunn til å mistenke han for dette. Når det gjelder barnet så fortsetter arbeidet med å få barnet overført til Norge. Det er fortsatt uavklart når dette kan skje, sier politiet i Follo.

Han er i tillegg siktet for bortføring av sitt eget barn på ett år.

Gjenforent med mormor

Ettåringen som ble funnet sammen med sin drapssiktede far på flukt i Polen, er gjenforent med sin mormor.

– Barnet skal tas hånd om av mormoren og det polske barnevernet inntil han kan fraktes til Norge. Vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta, men barnets mormor vil være i Polen helt til hun får med seg barnet hjem, sier bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til Dagbladet.no etter at de to ble gjenforent.

Ifølge politiadvokat Lars Lanes Østbye i Follo politidistrikt skal 36-åringen først framstilles for varetektsfengsling onsdag.

– Polsk politi har kun hatt en samtale med ham i dag, sier Østbye til NTB, men han kan ikke si noe om hva denne inneholdt.

Mannen er overført til byen Nowy Sacz, som ligger rundt sju mil fra Rabka, der mannen ble pågrepet av polsk politi natt til mandag.

Ikke kontakt

Mannens norske forsvarer, advokat Ann Gunn Edvardsen, har fremdeles ikke vært i kontakt med sin klient, men jobber med å komme i kontakt med ham.

– Forhåpentligvis kan vi snakkes over telefon i løpet av dagen, sier hun til VG Nett.

Den foreløpige obduksjonsrapporten skal ifølge avisa bekrefte at den 32 år gamle kvinnen ble drept med kniv.

Camilla Samira Olsen ble funnet død i leiligheten på Trollåsen på Kolbotn lørdag. Olsens 36 år gamle samboer, som er siktet for drapet på kvinnen på Kolbotn, rømte med deres felles barn til Polen.

Gjenforent med mormor

Mormoren til barnet reiste tirsdag sammen med representanter fra barnevernet og politiet for å hente barnebarnet hjem.

– Det viktigste nå er å få gutten hjem. Han har jo vært gjennom en bilflukt som antakelig har vært belastende for en i hans alder. Hva som skal skje med ham videre, har vi ikke blitt enige med barnevern og øvrig familie om, sier Larsen til NRK.

Hun tror ikke det vil by på problemer at barnet har både fransk og norsk statsborgerskap.

– Polske myndigheter har krevd at et familiemedlem skal møte opp og ta med seg barnet, hvilket vi har innfridd, sier bistandsadvokaten.

Ifølge Lanes i Follo-politiet arbeider de med utleveringen av barnet parallelt med siktelsen og utleveringen av 36-åringen.

Lanes sier til NTB at utlevering av ettåringen fortsatt er et uavklart spørsmål som de arbeider med.

Ettåringen er blitt tatt hånd om på et sykehus sør i Polen, Larsen vil ikke si hvor han og bestemoren oppholder seg nå.

Siktet

36-åringen er fransk statsborger, men politiet tror ikke dette kan få noen betydning for utleveringen til Norge, siden pågripelsen skjedde i Polen.

Politiet skal avhøre siktede selv etter at de har bistått med hjelp til barnet.

– Vi vet ikke når den siktede kan bli utlevert til Norge, sier Østbye til NTB.

Den formelle prosessen i forbindelse med utleveringen til Norge er ikke satt i gang, men ifølge Beata Stepien-Warzecha, talskvinne for den regionale domstolen i Nowy Sacz, vil prosessen starte i løpet av 48 timer.

(©NTB)

Personvernpolicy