I Am Kloot: «Sky At Night» (Pias/VME)

- Kom til meg

I Am Kloot kliner til på sitt nye album,«Sky At Night».
I Am Kloot kliner til på sitt nye album,«Sky At Night».

I Am Kloot lager majestetisk pop i britisk innpakning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter):Da jeg skulle på ferie så jeg gjennom en bunke nye skiver jeg kunne høre på i tilfelle regnet skulle ta kvelertak på sommeren. I bunken lå I Am Kloots nye album «Sky At Night», et band jeg har hørt om, men aldri tidligere sjekket ut.

Av årsaker kun den ubevisste delen av hjernen min kan svare på, bladde jeg videre.

Da jeg kom hjem fra ferie var postkassa så godt som tom, knapt en fersk cd å høre på etter tre uker nesten uten inntak av nytt musikalsk brygg. Vi snakker cold turkey.

Abstinensene var så sterke at jeg var på nippet til å høre på Enrique Iglesias nye skive, «Euphoria».

Majestetisk pop

Det var da jeg så den, ytterst på skrivebordet halvt skjult av et par gamle aviser og den nye selvbiografien til Nick Kent.

«Kom til meg», visket den. «Jeg trenger deg». 39 minutter og 32 sekunder senere var vi et par. «Sky At Night» og jeg.

Med tanke på at Manchester-bandet I Am Kloot har gitt ut fem (?) plater på ni år, er det selvfølgelig en skandale at jeg ikke oppdaget bandet før nå. Men man kan ikke gå på vannet hver dag i slukets tidsalder.

I Am Kloot lager majestetisk pop i britisk innpakning. Foruten å trylle fram deilige melodier ikledd nydelige arrangementer, lager mannen bak alle låtene, frontfigur John Harold Arnold Bramwell, tekster som trykker på så vel de intellektuelle som de følelsesladede knappene i lytterens hode.

Gode hjelpere

De nydelige arrangementene skal Elbows-maestroen, Guy Garvey, ha mye av æren for. Garvey som sammen med Elbow-kollega, Craig Potter, på ypperlig vis har produsert «Sky At Night».

Liker du artister som Tindersticks, Richard Hawley, Mick Scott, Cherry Ghost, Nick Lowe, Scott Walker, Shack og Robyn Hitchcock, er «Sky At Night» som skapt for deg.

Å plukke ut favorittlåter er vanskelig, men for øyeblikket er det «Northern Skies», «Too The Brink», «Fingerprints», «I Still Do», «The Moon Is A Blind Eye», «Proof» (ny versjon) og «Radiation» som stjeler mest spilletid.

Om Jesus hadde levd i dag kunne han droppet vann og vin-trikset. Han hadde blitt elsket om han hadde møtt opp med et par paller med «Sky At Night».

Tro meg!

Personvernpolicy