Bilbombe i Nord-Irland

En bilbombe forårsaket skade på bygninger, men ikke mennesker, i Nord-Irland tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomben gikk av etter at en drosjesjåfør ble tvunget med pistol til å kjøre bomben til en politistasjon, sier lokale myndigheter og medier.

Angrepet skjedde omkring klokken 03.30 (norsk tid) i Londonderry, provinsens nest største by på den nordvestlige grensen til Irland. Republikanere som er motstandere av fredsprosessen i Nord-Irland har fått skylden for angrepet.

Politiet sier drosjen ble kapret av to menn, en av dem væpnet med pistol, som lastet bomben inn i bilen og tvang sjåføren til å kjøre i retning politistasjonen.

- Det ser ut til å være mange vrakrester. Bilen er fullstendig ødelagt, og det later til at forretninger på den andre siden av gaten også ble ødelagt, sier ordføreren i Derry, Colm Eastwood, til BBC.

- Vi er svært heldige i dag som ikke er nødt til å snakke om tap av menneskeliv. Det er et angrep ikke bare på politiet, men på hele samfunnet.

Det var ingen rapporter om skadde mennesker like etter eksplosjonen.

Eksplosjonen skjedde uker etter at granskingen av Bloody Sunday-drapene i Londonderry i 1972 ble offentliggjort, og etter at byen ble utnevnt til britisk kulturby.

Sikkerhetstjenestene i Nord-Irland er i høy beredskap etter en gjenoppblomstring av voldshandlinger de siste 18 månedene, inkludert drapet på to britiske soldater og en politimann i mars 2009, gjennomført av republikanere.

De republikanske utbrytergruppene er motstandere av koalisjonsregjeringen i Belfast, og har fått skylden for sporadiske bilbombeangrep.

Personvernpolicy