Mormoren på vei til Polen for å hente drapsofferets sønn

Camilla Samira Olsen ble lørdag ettermiddag funnet drept i en rekkehusleilighet på  Kolbotn i Akershus. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Camilla Samira Olsen ble lørdag ettermiddag funnet drept i en rekkehusleilighet på Kolbotn i Akershus. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Moren til den drepte Camilla Samira Olsen er tirsdag på vei til Polen for å hente hjem sitt ett år gamle barnebarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olsens 36 år gamle samboer, som er siktet for drapet på kvinnen på Kolbotn, rømte med deres felles barn til Polen. Den ett år gamle guttens mormor reiste tirsdag sammen med representanter fra barnevernet og politiet for å hente barnebarnet hjem. Det sier familiens bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen, til NRK.

– Det viktigste nå er å få gutten hjem. Han har jo vært gjennom en bilflukt som antakelig har vært belastende for en i hans alder. Hva som skal skje med ham videre, har vi ikke blitt enige med barnevern og øvrig familie om, sier Larsen.

Les også: Drapsofferets mor vil hente barnebarnet hjem til Norge

Ettåringen tas hånd om på et sykehus sør i Polen. Den 36 år gamle faren til barnet er siktet for forsettlig drap, og natt til mandag ble han pågrepet av polsk politi nær Krakow. 36-åringen er fransk statsborger, men politiet tror ikke dette kan få noen betydning for utleveringen til Norge, siden pågripelsen skjedde i Polen.

– Vi skal avhøre siktede selv etter at vi har bistått med hjelp til barnet. Vi har ennå ikke fått noen detaljer om varetektsbehandlingen i Polen og vet dermed ikke når den siktede kan bli utlevert til Norge, sier politiadvokat Lars Lanes Østbye i Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

Personvernpolicy