Vil hente drapssiktet far og sønnen til Norge

En 32 år gammel kvinne ble lørdag ettermiddag funnet drept i sin bolig på Trollåsen i Kolbotn i Akershus. Hennes 37 år gamle samboer er siktet for drapet, og ble natt til mandag pågrepet i Polen med parets ett år gamle barn. Barnet er i god behold. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
En 32 år gammel kvinne ble lørdag ettermiddag funnet drept i sin bolig på Trollåsen i Kolbotn i Akershus. Hennes 37 år gamle samboer er siktet for drapet, og ble natt til mandag pågrepet i Polen med parets ett år gamle barn. Barnet er i god behold. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Den drapssiktede 36-åringen som mandag morgen ble pågrepet i Polen, er ennå ikke avhørt. Norsk politi jobber med å få mannen og hans ett år gamle sønn til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er for tidlig å si noe om hvor lang tid dette tar, men arbeidet er i gang, og vi håper å få det til så fort som mulig, sa fungerende politimester Ida Melbo Øystese i Follo politidistrikt på en pressekonferanse mandag formiddag.

36-åringen sitter nå i varetekt i Krakow. Øystese sier det kan gå raskere å få sønnen hjem til Norge.

– Barnet er tatt hånd om, og vi har fått beskjed om at det er i god behold. Barnet tas vare på av egnede personer, enten fra polske myndigheter eller polsk politi, sier politiadvokat Lars Lanes Østbye til NTB.

Han vil ikke si noe om hvorvidt representanter fra norsk politi, barnevern eller ettåringens familie vil reise til Krakow for å ta hånd om barnet.

Pågrepet på motorveien

Meldingen om at 36-åringen er pågrepet av polsk politi kom ved 3.30-tiden natt til mandag. Ifølge politiet skjedde pågripelsen uten dramatikk på motorveien utenfor Krakow. Mannen kjørte samboerparets egen bil, en Toyota stasjonsvogn, som var etterlyst internasjonalt. Politiet vet ikke hvor mannen hadde tenkt å dra.

Mannen ble etterlyst både i Norge og internasjonalt etter at hans samboer, 32 år gamle Camilla Samira Olsen, ble funnet drept i rekkehusleiligheten til paret på Kolbotn i Akershus lørdag ettermiddag.

Stikkskader

Kvinnen ble funnet med stikkskader på kroppen, og politiet antar at dette var dødsårsaken. Den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet mandag ettermiddag eller tirsdag. Mannen er siktet for forsettlig drap, men siktelsen kan bli utvidet.

– Han er siktet på bakgrunn av funn på åstedet og annen etterforskning, sier Øystese.

36-åringen skal ikke ha gitt noen forklaring til polsk politi. Han skal i utgangspunktet avhøres av norsk politi, men hvis utleveringsprosessen viser seg å ta lang tid, kan et alternativ være at norske etterforskere reiser til Polen.

Skrik fra leiligheten

Naboer skal ha hørt et skrik fra leiligheten til paret ved 1-tiden natt til lørdag, og det antas at drapet skjedde da. Samboerparets bil forsvant fra stedet kort tid etter. Den drapssiktede mannen tok med seg det ett år gamle barnet han hadde med samboeren da han rømte fra åstedet.

Fungerende politimester Øystese vil verken bekrefte eller avkrefte om politiet ble varslet om skrikene fra leiligheten allerede natt til lørdag.

– Vi må verne om opplysninger som kan bli brukt som bevis senere i saken, sier Øystese.

Det var politiet som fant Camilla Samira Olsen død. De rykket ut til rekkehusleiligheten på Trollåsen i Oppegård like etter klokka 14 lørdag. Bakgrunnen for at politiet tok seg inn i leiligheten, var en bekymringsmelding fra et nært familiemedlem. Ingen andre personer var i leiligheten da politiet kom til stedet.

– Stille og rolige

Mannen er ikke en kjenning av politiet, og ifølge naboene var familien stille og rolige mennesker. Personer som kjenner samboerparet har imidlertid gitt politiet informasjon om at 36-åringen skal ha slitt med psykiske problemer den siste tiden, melder NRK. Det skal også ha vært oppbruddsstemning i samboerforholdet.

Politiet vil ikke kommentere opplysninger om mannens helsetilstand eller parets fortid. (©NTB)

Personvernpolicy