Thioune reddet Molde-poeng i Bergen

SEN UTLIGNING: Da ti minutter gjensto, åpnet Makhtar Thioune endelig målkontoen for året. Det holdt til ett poeng for Molde borte mot Brann. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
SEN UTLIGNING: Da ti minutter gjensto, åpnet Makhtar Thioune endelig målkontoen for året. Det holdt til ett poeng for Molde borte mot Brann. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Med sitt første mål for året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann – Molde 1-1 (0-0)

13.137 tilskuere

Mål: 1-0 Erik Huseklepp (61), 1-1 Makhtar Thioune (81).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar

Gult kort: Yaw Ihle Amankwah, Petter Vaagan Moen, Jan Gunnar Solli, Brann, Daniel Berg Hestad, Marcus Andreasson, Molde.

Brann (4-5-1): Håkon Opdal – Birkir Már Sævarsson, Yaw Ihle Amankwah, Rudolph Austin, Hassan El Fakiri – Diego Guastavino (Cato Hansen fra 80.), Jan Gunnar Solli, Petter Vaagan Moen, Erik Mjelde, Erik Huseklepp – Eirik Bakke (David Nielsen fra 80.).

Molde (4-5-1): Espen Bugge Pettersen – Kristoffer Paulsen Vatshaug, Marcus Andreasson, Vegard Forren, Emil Johansson – Mattias Moström (Daniel Chima Chukwu fra 88.), Daniel Berg Hestad, Thomas Holm (Aksel Berget Skjølsvik fra 85.), Magne Hoseth, Makhtar Thioune – Baye Djiby Fall (Björn Runström fra 90.).

(NTB)

(ABC Nyheter): Brann–Molde 1–1.

Makhtar Thione var eliteseriens beste spiller i fjor, men årets sesong har vært et skademareritt og prestasjonene en stor skuffelse.

Før kveldens viktige møte med Brann sto midtbaneeleganten dessuten med null seriemål for året.

Nå står han med ett.

Senegaleseren fikk sjansen ti minutter før slutt, var kald da han fintet en forsvarer i bakken, kald da han narret Håkon Opdal med en smart avslutning, og fikk på mange måter en revansj.

Da hjalp det Brann lite at Erik Huseklepp var på scoringslisten for tredje kamp på rad.

Molde fikk poenget som sendte dem opp fra kvalifiseringsplassen.

Brann mistet seieren som ville gitt dem nærkontakt med middelhavsfarerne.

– Det var to lag som slåss for livet der ute. Vi hadde sjanser nok til å avgjøre, men Molde er et godt lag og det var ikke ufortjent at de utlignet, sier Brann-trener Rune Skarsfjord ifølge NTB.

Frisparkperle fra Huseklepp

Bergenserne var hakket bedre enn gjestene i en sjansefattig første omgang, og burde tatt ledelsen etter 27 minutter.

Jan Gunnar Solli viste gjennom hele kampen hvorfor han er tilbake i landslagstroppen, og spisset prestasjonen med en flott stikker igjennom til Erik Huseklepp.

Avslutningen fra Huseklepp ble imidlertid godt reddet av Molde-debutant Espen Bugge Pettersen.

For Molde misset Daniel Berg Hestad en stor sjanse, foranlediget av en av mange stygge glipper fra Håkon Opdal.

Men det tok en time før kampen åpnet seg opp for alvor, før Huseklepp traff mål igjen.

Da sesongen var drøyt halvspilt, sto spissen med fattige to seriemål for Brann. To uker senere står vingen med fem.

Kveldens fulltreffer fra formspilleren var av høy klasse: Han skrudde et frispark fra 20 meter hardt og vakkert over muren, utenfor rekkevidden til Bugge Pettersen.

Fortjent Molde-poeng

Huseklepp burde økt ledelsen midtveis i omgangen, men i stedet for å drepe kampen inviterte Brann gjestene til å skape sjanser.

Med ledelse i bagasjen burde lagets førsteprioritet være å unngå å bli tatt i ubalanse. De gjorde det stikk motsatte – og et godt Molde utnyttet det gang på gang.

Magne Hoseth misset to store sjanser etter gode kontringer, Vegard Forren misset etter en påfølgende corner.

Men da Thioune endelig åpnet målkontoen ti minutter før slutt, også det etter en kontring, fikk de poenget de fortjente.

Etter at Huseklepp misset en ny kjempesjanse på tampen.

– Jeg burde scoret flere, i alle fall på den siste, innrømmer Huseklepp om chippen som ble beinet unna på streken.

Brann-luke til nedrykksstriden

Brann står imidlertid uten tap på sine siste seks. De har tatt tolv av 18 poeng på like mange – og sikret seg luke ned til nedrykksstriden.

– Vi er i fremgang, men klarte ikke å vinne hjemme sist heller. Vi er ikke fornøyde. Vi ønsker oss tre poeng når vi spiller hjemme, sier Huseklepp.

Og Molde?

Kjell Jonevrets menn står uten seier på syv kamper, og ligger à poeng med Hønefoss på kvalifiseringsplass.

– Periodevis har vi spilt bra fotball i de siste kampene, men det er ikke tvil om at vi har vanskelig for å avgjøre kamper. Jeg sover ikke veldig dårlig om nettene foreløpig, men jeg innser alvoret vi har havnet i, sier Jonevret.

Som også var opptatt av Bergens nasjonalsang.

– At man som eneste lag i serien har en sang som motstanderen skal stå og høre på i fire minutter før kampen, er spesielt. Men dette er vel fotballens Mekka, så da får man vel gjøre som man vil.

Personvernpolicy