Nannskog: – Det føles «skittungt»

DAGENS MANN: Tromsø-spiss George Mourad ble feiret av lagkameratene etter to mål i 3-0-seieren over Stabæk. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
DAGENS MANN: Tromsø-spiss George Mourad ble feiret av lagkameratene etter to mål i 3-0-seieren over Stabæk. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

Stabæk-problemene fortsatte i Tromsø – presset på Jönsson øker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø – Stabæk 3-0 (1-0):

4 657 tilskuere

Mål: 1-0 George Mourad (5), 2-0 Remi Johansen (65), 3-0 Mourad (str. 90).

Dommer: Svein Erik Edvartsen, Hamar

Gult kort: Remi Johansen, Tromsø, Bjarni Ólafur Eiríksson, Stabæk.

Tromsø (4-4-2): Marcus Sahlman – Tom Høgli, Fredrik Björck, Miika Koppinen, Saliou Ciss – Remi Johansen (Mads Reginiussen fra 87.), Tommy Knarvik, Ruben Yttergård Jenssen, Helge Haugen (Hans Åge Yndestad fra 60.) – Mohammed Ahamed Jama ( Lars Henrik Andreassen fra 90.), George Mourad.

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen – Vegar Eggen Hedenstad, Jon Inge Høiland, Bjarni Ólafur Eiríksson, Tom Stenvoll (Diogo da Costa Oliveira fra 62.) – Mikkel Diskerud, Pontus Farnerud, Henning Hauger, Jørgen Skjelvik (Jan Banan Tømmernes fra 84.) – Daniel Nannskog, Veigar Pall Gunnarsson.

(NTB)

(ABC Nyheter): Tromsø–Stabæk 3–0.

Medaljejaktende Tromsø er tilbake på vinnersporet etter fem strake kamper uten triumf.

To scoringer av George «Mouradona» Mourad bidro sterkt til å senke Stabæk og sende tromsøværingene opp på annenplass i eliteserien.

– Det har vært en tøff periode, men ting tyder på at vi er på vinnersporet igjen nå, sier en glad målscorer ifølge NTB.

Han bidro også til å øke presset på Stabæk-trener Jan Jönsson, som – etter at han ble erklært klar for Rosenborg fra neste sesong – har blitt trukket i tvil av egne supportere.

Tapet var klubbens andre på rappen.

Og mens det skiller ti poeng opp til Vålerenga på bronseplass, er det bare seks poeng ned til kvalifiseringsplass.

Alt etter en kamp som manifesterte gamle problemer.

– Vi spilte en veldig god førsteomgang, men det har vi jo også sett at vi har gjort mange ganger før i år. Vi får ikke uttelling på sjansene, fastslo Jan Jönsson.

Han bare ristet på hodet over Stabæks innslupne mål den siste tiden, 13 på de fem siste kampene.

– Vi slipper inn altfor mange mål, og da ligger det jo i sakens natur at vi taper fotballkamper, sa Jönsson.

Stabæk styrte, Tromsø scoret

Oppgjøret var typisk for begge lag.

Stabæk dominerte banespillet, men var suicidalt ineffektive foran begge mål. Tromsø var det stikk motsatte.

Ledermålet, etter fire minutter, var helt etter manus.

Tommy Knarvik utnyttet en glipp fra Pontus Farnerud, og slo inn foran mål, hvor Vegar Eggen Hedenstad klarerte håpløst.

Ballen falt til George Mourad, og Tromsø-spissen trengte bare én sjanse på å dunke ballen i mål.

– Vi får en marerittstart igjen. De scorer på sin første målsjanse. Vi kjenner igjen det fra så mange kamper at det begynner å bli latterlig, en stor spøk, sier Daniel Nannskog til TV 2.

To tverrliggertreff

– Etter det sliter vi, blir litt nervøse i avslutningene. Vi vet at det kan bli baklengsmål ut av ingenting. Det merkes i hele laget, sier svensken, som var tilbake fra start etter skadetrøbbel, men ikke tilbake på sitt skarpeste.

Han fikk en stor mulighet til å utligne rett etter scoringen, men avsluttet utenfor fra skrått hold.

Anført av en god Veigar Páll Gunnarsson fortsatte Stabæk å styre og skape store sjanser. Henning Hauger traff tverrliggeren etter 20 minutter. Páll Gunnarsson traff tverrliggeren kvarteret senere.

Men da marginene sviktet, da kvaliteten på avslutningene sviktet, og da de toppet problemet med svakt forsvarsspill etter pause, ble de straffet igjen av kliniske nordlendinger.

Miika Koppinen burde doblet ledelsen etter en time. Midtstopperen fikk gå opp fullstendig alene etter en corner, men skallet ballen i tverrliggeren og ut.

Fire minutter senere satt 2–0-målet.

Hans Åge Yndestad slo et presist innlegg til Remi Johansen, og den umarkerte 19-åringen styrte ballen vakkert i mål med hodet.

Dermed var kampen avgjort.

Tromsø, som også hevet seg spillmessig etter hvilen, hadde små problemer med å stå imot det lille trykket som gjensto i Stabæk, og på overtid pyntet de på resultatet med en straffescoring fra Mourad. Dermed overtok de sølvplassen fra Vålerenga, som møter Start i morgen.

Stabæk har en gjørme å kravle seg opp av.

– Må ikke bli et nytt Fredrikstad

– Vi er ikke vant med å være i en slik situasjon, men vi skal komme oss ut av det. Det er jobben vår. Det føles «skittungt» nå, det er veldig vanskelig. Men vi skal komme tilbake, sier Daniel Nannskog.

Veteranen har tidligere gått ut mot Stabæk Support, som har bedt om at Jan Jönsson slutter som trener umiddelbart.

I kveld kommenterte han oppstyret rundt Jönsson slik:

– Vi har ikke hatt godt av hele situasjonen. Men vi kan ikke gjøre mye med hva supporterne sier. Det er viktig at alle i Stabæk kommer sammen, så vi ikke blir et nytt Fredrikstad, hvor det ble kaos og alle gikk i ulike retninger. Nå må Stabæk stå sammen som en familie. Vi sliter med selvtilliten og har det tungt. Da trenger vi publikum.

Personvernpolicy