– Vi er bekymret for hvordan de har det nå

ÅSTED: En kvinne ble lørdag ettermiddag funnet drept i et rekkehus på Trollåsen i Kolbotn i Akershus. Politiet etterlyser samboeren som skal ha stukket av fra rekkehuset. Parets felles barn er også forsvunnet. Kriminalteknikere startet på kvelden sitt arbeid på åstedet. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
ÅSTED: En kvinne ble lørdag ettermiddag funnet drept i et rekkehus på Trollåsen i Kolbotn i Akershus. Politiet etterlyser samboeren som skal ha stukket av fra rekkehuset. Parets felles barn er også forsvunnet. Kriminalteknikere startet på kvelden sitt arbeid på åstedet. Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Den 36 år gamle mannen som er siktet etter drapet på en kvinne på Kolbotn lørdag, er fremdeles på frifot med sitt ett år gamle barn. Politiet er bekymret og ber mannen melde seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi etterforsker fortsatt saken bredt og har opprettet kontakt med Interpol, sier politiadvokat Lars Lanes Østbye til NTB søndag kveld.

Utover det er politiet tilbakeholdne med å kommentere etterforskningen.

Kartlegger

Follo-politiet får også hjelp fra kolleger i andre distrikt i Norge og arbeider med å kartlegge mannens bevegelser. Men søndag kveld hadde de ennå ikke fått kontakt med 36-åringen, som ifølge NRK har fransk familiebakgrunn. Heller ikke parets felles barn var kommet til rette.

Fungerende politimester Ida Melbo Øystese i Follo politidistrikt ber mannen melde seg for politiet. På spørsmål fra TV 2 om de frykter at han skal gjøre seg selv eller barnet noe, sier hun:

– Vi er bekymret for hvordan de har det nå, i den situasjonen de er i.

Politiet besluttet å sikte 36-åringen for drap sent lørdag.

– Psykiske problemer

Samboeren er ikke en kjenning av politiet, og ifølge naboene var familien stille og rolige mennesker. Personer som kjenner samboerparet, har imidlertid gitt politiet informasjon om at 36-åringen skal ha slitt med psykiske problemer den siste tiden, melder NRK. Det skal også ha vært oppbruddsstemning i samboerforholdet.

De to var ungdomskjærester under oppveksten i Oslo og fant tilbake til hverandre i voksen alder.

Etter det NRK erfarer, er parets barn rundt ett år gammelt.

Avventer obduksjon

Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å gå ut med konkrete opplysninger om selve drapet, men opplyser at de avventer obduksjonsrapporten for å fastslå drapstidspunktet og avdødes tilstand.

De kriminaltekniske undersøkelsene fortsatte søndag, og politiet avhørte flere vitner i saken.

Området rundt boligen på Trollåsen er sperret av mens politiet arbeider med å sikre spor på åstedet.

Funnet av familie

Politiet rykket ut til rekkehusleiligheten på Trollåsen i Oppegård like etter klokka 14 lørdag. Ifølge VG Nett skal en person i nær familie ha tatt seg inn i leiligheten og kontaktet politiet da hun fant den døde kvinnen.

Kvinnen ble funnet med stikkskader på kroppen.

Naboer skal ha hørt et skrik fra leiligheten i 1-tiden natt til lørdag, og det antas at drapet skjedde da. Samboerparets bil forsvant fra stedet kort tid etter. (©NTB)

Personvernpolicy